Firemark Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 szlak można dostać.Mam taki orblem.Chce żeby obiekkt o image_speed=1/4 i o sprite_index=ble (gdzie ble ma 10 kratek) wykonał akcje gdy ma image_single=0.Ale nie wykonuje.Może ktoś mi podpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 a może image_index ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 To samo :P ok,udało mi sie - wyznaczyłem miedzy 0 a 3 I działą wszyystko all :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Napisz round(image_index) jeśli image_speed nie jest równy 1 (lub 0). Wtedy możesz sprawdzić warunek if round(image_index)=0 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zdaje mi się że image_single mie działa gdy image_single=-1, czyli gdy jest animacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Image_single oficjalnie już nie ma w GM 6.x. Zamiast tego używa się image_index + image_speed ustawione na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi