Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Listopada 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Osoby chętne mogą zagrać w Red Alert 1. Taki mała liga GMCLAN. Czemu ta gra? Bo jest łatwo dostępna w sieci i mało zajmuje. Co jest nam potrzebne: 1) Windows 2000/XP 2) Hamachi: polska wersja gdzieś pośrodku tej strony http://www.hamachi.cc/download 3) Red Alert 1 w wersji FullRa (31MB) do pobrania z: http://ra.afraid.org/html/extra/fullra.html Co dalej. Otóż po zainstalowaniu hamachi trzeba się dołączyć do istniejącej już wirtualnej sieci lokalnej. nazwa sieci lokalnej: gmclan.org hasło do tej sieci: Hasło wysyłam poprzez pm na tym forum. Wystarczy wysłać do mnie zapytanie. Dalej instalujemy grę według tego poradnika: http://forums.hamachi.cc/viewtopic.php?t=3289 Uwaga! Dokładnie czytamy opis. Przykładowo w punkcie 10 chodzi o połączenie lokalne używane do internetu i różnie może się nazywać. Gra chodzi na 100% ponieważ przetestowaliśmy działanie razem z Nicolasem. Oczywiście mogą się pojawić problemy, bo i u nas się bez nich nie obyło, ale po paru resetach, próbach rekonfiguracji w końcu ładnie poszło. W sieci gmclan.org są aktualnie i jakie gry zostały u nich przetestowane: Ranmus (ja) - RA1 , RA2+YR Borek - RA1 Ojciec Rydzyk Hanjuso - RA2+YR Nicolas - RA1 Zakol Cobra Goomek Dziadekkleofas -RA1 Tymon_1989 - RA1 Krychu90 PRT Anaconda - RA1 Trzeba omówić datę pierwszej testowej masowej rzeźni. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 buuuuuuuuu!!! :crying: ja mam windowsa 98 i mi ni pójdzie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 red alert 1 ;| w 2 bym pogral ale za 1 dziekuje. a moze starcraft? zajmuje trohe ponad 200 mb, ma male wymagania, moge jakos udostempnic, przez hamachi cos nie chce u mnie dzaialac ale moge wrzucic na megaupload/rapidshare lub cos podobnego, jest ktos chetny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Tez wolalbym dwojke, ale kto bedzie tyle sciagal? To juz wieksza szansa, ze ktos sciagnie jedynke. Przeciez chodzi o to, zeby jak najwiecej osob zagralo w jakas gre, wiec trzeba pojsc na kompromis. Red alert 1 sie do tego swietnie nadaje, bo malo zajmuje. Procz nas dwojke ma jeszcze tylko Cobra i to bez dodatku (chyba). A 1 vs 1 już mi się dawno znudziło. Wolałbym 8 graczy na raz, a największa szansa na to to właśnie RA1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Maximal. Jaki masz sprzęt? Proc, ramy, karta grafiki, ilu gigowy dysk twardy. Bo może się okazać, że lepiej jakbyś przeszedł na windowsa 2000. Gdy ja miałem kiedyś downgrade kompa, to od razu zainstalowałem tego wina zamiast 98, bo na xp'ka komp był za słaby. Teoretycznie można by było zrobić serwer sieci VPN, do której byś się podłączył. Taką sieć jakoś by się spieło z hamachi i może by gra poszła, ale bez przesady. Nie wiem jak się stawia serwery VPN i nie chcę tego instalować u siebie. No chyba, że ktoś inny jest chętny na eksperymenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beder Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Ruszyło by na moim internecie? Mam 10KB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 10KB/s dla Red Alert 1 w zupełności starczy (starsza dla większości gier, nie licząc tych najnowszych), o ile wyłączysz jakieś ściągania plików i inne zawalacze. Ta gierka jest stara, a w tamtych czasach nie było zbyt szybkich łącz. Ważne są tutaj głównie pingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Fajna sprawa. Tylko ja będe mógł grać tylko w weekendy i piątki, ale możę uda mi się wymusić kompa na 1 partyjke RA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja bym proponował Starcraft, w razie czego mogę udostępnić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 E tam Starcraft. Startcraft to nie to samo co Red Alert, choć z drugiej strony Red Alert to nie to samo co Starcraft. Grajmy w RA bo darmowe i przyjemne. Ja proponuje piątek, godzina 17:05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 ja przetestowalem jeszcze starcrafta, warcrafta III i CS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 nie ma zadnej mozliwosci odpalenia tego pod win98? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Jak to nie działa pod 98 to szkoda, bo bym pograł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 BP Ultimate, Quetzacotl: Nie ma, chyba, że ktoś poeksperymentuje z siecią VPN. Windows 98 jest po prostu za stary technologicznie. Radzę przejść chociażby na windowsa 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Mi działa wszystko :] RA1, RA2 i RA2+ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja chętnie przetestuje, ściągnę tego RA 1 ;] Jakby co to mam RA 2 i Total annihilation (też chyba nie za wiele waży) Ranmus, prześlij mi na PM to hasło do Hamachi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Anaconda: Gotowe Tymon: Jakoś nie widzę, żebyś był na liście w naszej sieci. Testowałeś te gry u nas w hamachi? Nie chodzi o zwykłą sieć lokalną u siebie, bo tak to ja mogę swoją całą bibliotekę gier wymienić. ;) Co do gier, to zrobi się jakąś listę co kto ma i testował już na Hamachi. Zależy mi głównie na RA1 i RA2 (z dodatkami), AoE2 (tez z dodatkiem), total annihilation tez moze byc. Sprzeciwiam sie starcraftowi i warcraftowi 3, bo te gry sa bardzo popularne i pirackie serwer znalezc jest nie klopot. :D Hanjuso: Z kim przetestowałeś te gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ah :P No chyba że tak. Widać źle zrozumiałem. Prześlij mi na PM to hasło jak możesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Dobra ściągam Red Alert 2. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 gry testowalem z kolega o nicku necro na tym forum ma chyba 1 post. Jestem za AoE 2+ . Do starcrafta(nie wiem jak z warcraftem) wcale nie jest tak latwo znalesc piracki serwer, trzeba sie duzo meczyc, szukac i tak nie wiadomo czy cos z tego bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Gooman zapuścił dobrą propozycją: GTA2! :) Poza tym zagrałem w RA1 z dziadkiem kleofasem i tymonem. Wygrałem w myśl zasady gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. ;) We trzech w sumie niesprawiedliwie się gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Co w GTA2 przez neta. Jasne możemy grać zaraz!! Uwielbiam tą serię! EDIT: A może w America's Army: Special Forces, tylko ze dużo ściągania 900MB ale za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Do Ramny, znaczy się Ranmusa :): Ja mam chyba gdzieś wina 2000 i może sobie zainstaluje. Co do mojego sprzętu to procek AMD Athlon, 128 mb ramu, karta graficzna NIVIDII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 W GTA 2 to mogę pograć, byleby nie przez hamachi :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Jutro zaczne ściągać, lecz osobiście bym wolał starcrafta :D P.S A ja myślałem że gdzie dwóch się bije tam korzysta dentysta :D TAK w AA możemy grać już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Cobra geniuszem - grajmy w AA bo to genialna giera. A GTA2 popieram. Darmowe, legalne i fajna rozpierducha ogólnie jest. Tylko trza potestować, hehe. Edit do cobry: grasz pro? Jeśli tak, to podaj honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 To w co gramy? Dam link do tych gier co napisałem jak byśmy w nie grali: GTA2 full z muzą: http://www.rockstargames.com/classics/ Musiałem zmienić link bo tamte GTA nie działa! America's Army: Special Forces to tu link: http://www.cda.pl/gry/America.php Wszystko legalne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Americas Army nie lubię. Może w ET? Tylko 200mb z dodatkiem ETPro i pathcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja ogólnie jak będę miał czas to potestuję i poszukam innego VPN co chodzi na różnych os'ach. Bo w hamachi na pokoj moze chyba byc ze 14 osob. Potem trzeba otwierac dodatkowe pokoje, a to głupie jest... Poza tym hamachi sadzac po betach robi sie powoli komercyjne. Widzialem bete z opcja rozmowy grupowej... Niestety, zeby ja uaktywnic , to trzeba miec jakies premium account z kluczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 To gramy w te GTA2 jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi