Ali Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Witam kod na poruszanie obiektu to : w create direction=random(360) speed=2 alarm[0]=200 w alarm direction=random(360) alarm[0]=200 i gdzie tu wcisnąć aby sprite był obrucony w stronę innego obiektu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 uzyj: direction_point(...) W stepie jako x i y wpisz x i y obiektu do którego ma sie obracac sprite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 tylko jak to tam wpisać bo jestem noga w GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 w alarmie direction = point_direction(x,y,obiekt.x,obiekt.y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 tylko jak to tam wpisać bo jestem noga w GML jak byś sam szukał to byś dawno zmienił ten status.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 niedziała :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 zamiast obiekt wpisz nazwę swojego obiektu. no i image_angle = direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 niedam rady tego zrobić zamieszczam projekt wstawcie to coś do niego KliK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 http://www.gmclan.org/up3106_12_waaaaaaaaaar.html ? Bo zrozumiałem właśnie to z tematu, że direction ma być losowany, a obiekt ma być ciągle odwrócony w kierunku herosa, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 tak :D E: nie wiem jak zrobić aby w menu był kursor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Wrzuć obj_celownik do rooma menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi