Radio14 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Hej. :bye1: Mógłby mi ktoś poprawić TĄ grę? Chodzi mi o to aby można było kupować w nowe auta. Strasznie tam namieszałem. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Powiem tak, strasznie namieszałeś, kod straszny :PP Chodzi ci o to ze sie nie zmienia pojazd po zakupie? Musisz zmieniac sprite_index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 zrobiłem tak jak mówisz i zamiast na początku jechać białym autem jadę niebieskim :( D!4bl0 mógłbyś poprawić te grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Trzeba tu by było od razu zrobić kasę, aktualne samochody itp. Dzisiaj mi się już nie chce robić ale jutro może ci to poprawię (jak mnie ktoś nie uprzedzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Własciwie po co mam ci podawac gre skoro tak naprawde to trzeba przerobić tam tylko 1 rzecz. W stepie kolego masz cuda nie widy, pozatym nie zastosowałeś funkcji ktorej ci podałem czyli sprite_index to dlatego nie zmienia ci sie sprite. Wklej tam do stepa ten kod zamiast starego if(global.item1 = true) { sprite_index=(sprite0) } if(global.item2 = true) { sprite_index=(sprite10) } if(global.item3 = true) { sprite_index=(sprite12) } Dobra ale to i tak nie bedzie dzialac bo po przenoszeniu i tworzeniu w nowym roomie pojazdu globalne w create sie zerują i nie zmienia wiec zrob obiekt np. controller i w create wpisz mu global.item1 = false; global.item2 = false; global.item3 = false; ora zaznacz mu persistent, wstaw go do roomu sklepu, powinno działac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Dzięki :thumbsup: działa. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić żeby po zmianie sprite'a zmienia się szybkość auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Warunki!! if sprite_index=sprite0 speed=5 if sprite_index=sprite1 speed=398 itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Zrobiłem tak to auto samo mi jedzie :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Bo zamiast speed ma być np. predkosc i ta zmienna będzie odpowiadać za maksymalną prędkość auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi