PsichiX Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witajcie :) Dobroczynny user Mimek postanowił wspomóc XenoNa poprzez zrobienie kilku przykładów. A pierwszym z nich jest przykład bomby atomowej inaczej zwany "Nu'Kaboom" ;P środowisko i zachowania fizyczne zaprogramował Mimek, a ja tylko okrasiłem to efektami graficznymi i dźwiękowymi a dałem temat bo obiecałem że jeszcze dziś oddam jakiś przykład (co prawda jest 8 minut po północy ale skoro nie śpię to dzień dla mnie nie miną ;p):) Tak więc przedewszystkim ocena trafi na konto Mimka :) Lewym Przyciskiem Myszy detonujecie bombę :D DOWNLOAD: https://gmclan.org/up1105_4_XeDI_NuKaboom.html FILMIK: http://pl.youtube.com/watch?v=Og16wnLTeYg SCREEN: Oceniajcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 świetne! :D te drzewka tak dziwnie równo w kółko się układają a reszta jest super! 9+/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Człowiek demolka :P Przykład zły nie jest, jednak ja nadal czekam na coś bardziej rozbudowanego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Efekty zaje***** :D Ale jakoś niewiele ten przykład ma związanego z fizyką :P No i tego trzeba się przyczepić, że drzewka układają się w idealne kółko - a to wygląda trochę nienaturalnie. Daj przykład na normalną fizykę, nie wiem, minigolfa :P ? Samochodu ? Helikoptera :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witajcie! Dzięki PsihiX za dobre słowo :) A teraz pytanie do Was użytkownicy : Co chcielibyście zobaczyć w następnym przykładzie (Oczywiście wiecie sami... w miarę możliwości :)) ? Pozdrawiam serdecznie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Podoba mi się, ale jest jedno ale: spadek fps. Mam kompa 4gb ramu, procek 4x2.4, kartę grafiki GF 9600 GT i spadek wynosi 4 fps. Nie wiem co by się działo na kompie z 512 ramu i jeszcze słabszym procesorem. Ale i tak 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 powinniscie dodac efekt na obiektach ktore sa blisko ze plona a potem calkowicie znikaja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Heh myślałem, że to wybuch w Czarnobylu :P. A przykład dobry przyda się komuś do gier strzelankowych itp. gdzie może być taki wybuch. 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 A teraz pytanie do Was użytkownicy : Co chcielibyście zobaczyć w następnym przykładzie (Oczywiście wiecie sami... w miarę możliwości smile.gif) ? Hmm mam 2 pomysly, mianowicie: 1.Fizyka jazdy samochodem w TD(zmiana biegow, tryb drift itd. itp.)ogulnie dosc rozbudowany przyklad, pozwalajacy pogazac wiecej mozliwosci Xenona niz ten poprzedni 2.Przyklad platformowki z dobra fizyka, obrotowa grawitacja,cos na wzor tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Średnio mi się podoba.U mnie też spadek do 4FPS @Misiek: Obrotową grawitacje da sie bez Xenona zrobić.Tymon zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 @Adam wiem ale to jest troszke inne ;PP Ciekawre jak by to wygladalo pod Xenonem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 A ja bym chcial zobaczyc samochodowke-platwormowke taka ala to: oczywiscie przy ladowaniu jakies efekty wstrasu itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 No to tez by bylo fajne, wiem o co ci chodzi :P cos w podobie Bike Mani tylkos amochodem? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 cyk cyk dokladnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Em, zrobił to Pat i Dav. Znaczy z tym samochodzikiem... gry nie wydali, ale ja ją widziałem. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 To samochodzikowe coś można zrobić z GMPsychics. Nawet sam kiedyś próbowałem, ale nie chciało mi się kończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 mi spadło do 1 FPS dopiero po tym jak po 37 kliknięciach przestałem ;D a po jednym kliknięciu ok. 15-20 FPS Mój komp to 2gb ram procek 2.4 i kartą graficzną nvidia ge-force 7600 256mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Do samochodzika GMPhysics jest idealne. Co zrobić? Fizykę piłeczki, coś jak minigolf. Ustawiam kąt odbicia piłki, moc, wysokość, i strzelam. A piłeczka turla się/odbija/czy co tam może jeszcze robić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 @Dawidds: Właśnie pracuje nad minigolfem :) Już niedługo będzie :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Ja wcisnolem 700razy i dopiero bylo 3fps ;( Ja bym chcial zobaczyc taka samochodowke w xenon obrazacie mnie ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Co chcielibyście zobaczyć w następnym przykładzie tak jak juz ktoś wyrzej wspomniał platformówke. cos w stulu Max Payne, ze idziesz ludzikiem mozesz potrancać kartony, wskoczysz na równoważnie to sie rusza i takie bajery to by było dobre. co do przykładu moze nawet i fajny ale nie praktyczny, bo kto użyje to w grze? jeszcze ten fps... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 trolu: na starym kompie jak sie gra w crysis to jest 4-3fps... a na nowszym 80-90 zalezy... to znaczy ze teraz bedzie malo gier na takie kompy. u mnie chodzi dobrze moge wciskac ciaagle i fps 1 niemam... Przyklad dobry, chcialbym zobaczyc jak Xenon radzi sobie z takimi obliczeniami fizycznymi, w przykladzie o jakim prosilem, badz innym ;) (przepraszam ze nie uzywam polskich liter, angielski windows ;0 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi