^#$PAUL$#^ Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jak zrobić aby wyświetlało się okienko "podaj szybkość" i taką jak się wpisze to taka będzie szybkość obiektu ? :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 GML speed=get_string("podaj szybkosc",'') a masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Nie działa. Mam objekt, który porusza się w srone myszki. move_towards_point(xx,yy,speed) Tam gdzie jest speed miałem szybkość 5, ale chciełem aby na początku gry można było ustalić szybkosć jak to zrobić? :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 speed=get_string("podaj szybkosc",'') odpowiedz zostala udzielona czesniej NIE pisz ze niedziala tylko ze niewiesz jak to zastosowac otwierasz opcje rooma, i w Creation code dajesz: global.obiekt_speed=get_string("podaj szybkosc",'') a potem w konkretnym obiekcie move_towards_point(xx,yy,global.obiekt_speed) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 nie lepiej użyć get_integer? GML speed = get_integer('podaj prędkość' , speed ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Zamieszczam to, ponieważ nie wiem gdzie mam błąd. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 blad masz w napisie: "podaj pretkosc" - powinno byc "podaj predkosc" poza tym tempa palo wez poczytaj troszke o eventach. zadanie domowe: na jutro zastanowie sie dlaczego jak wstawie kod do "step"-a to wykonuje mi sie co 1 krok (czyli okolo 30 razy na sekunde) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 NIGDY nie pisz "get_string" lub "get_integer" w stepie bez żadnych warunków, bo później takie są efekty - okienko wyświetla się bez końca. W create weź sobie wpisz GML sp=get_integer("Wpisz prędkość.",8); W stepie GML move_towards_point(xx,yy,object0.speed = get_integer('podaj pretkosc' , speed )) zastąp GML move_towards_point(xx,yy,sp); Btw. Twoja ortografia mnie przeraża - "pretkość"?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Copo - pisze się tępa, jeżeli już tak dążysz do perfekcji ortografii na świecie. @topic: Naucz się wpisywać kod w odpowiednie eventy... o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi