fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Tytuł: Polish Farmer Harvester 2008 Gatunek: Symulator Rolnicy Opis: W grze Polish Farmer Harvester 2008 wcielamy się w rolnika który ma wiele farm oraz gospodarstw. W tej grze będzie można wybrać wiele traktorów, maszyn, kombajnów i wiele innych rzeczy które powinny się znajdować w każdym gospodarstwie, będą 3 miasta dwa duże i jedno trochę mniejsze. Wszystko dzieje się z Polsce. Wokoło miast będzie dużo wiosek. W grze będzie można jeździć tirem m.in Volvo, Scania, Daf, Man, Reno i wiele innych. Ale to nie wszystko bowiem będzie dużo ciągników, kombajnów itp. W naszej grze znajdą się takie maszyny jak: (będzie więcej) Władimirca, Ursus 360, Zetor, Simpra Zo56, SimpraZ224, Ursus 1934, MFale (nie wiadomo jaka seria), Ursus 4514, Ursus c-360, Ursus 330, Ursus 385, Ursus 1224, Ursus 1634, i wiele wiele innych W grze na pewno będzie można: -Jeździć traktorem, -Zaczepiać przyczepy, -Chodzić po gospodarstwie, -Kupować nowe Ciągniki, sprzęt, tiry itp., -Sprzedawać pojazdy, -Rozsypywać nasiona, -Kupować nowe nasiona, -Sprzedawać swoje uprawy, -Kupować nowe gospodarstwa, -Bronowanie, -Jeżdżenie Tirem, -Ładowanie towarów do Tira. -Możliwość zapisu gry i wczytanie zapisanej gry, -Przewozić krowy, świnie tirem. W grze może będą: -Złodzieje bydła, -Strzelba i inne bronie (na złodziei), -Konsola taka jak w quake, -System gangów (tylko zamiast gangów są właściciele ziem), -Możliwość posiadania żony/męża, -Możliwość wyboru płci, -Możliwość wyboru imienia, nazwiska, -Tryb 24/7, -Zmiany pór roku, -Podczas wiosny będzie można sadzić drzewa itp., -Język skryptowy/komendy do konsoli. -Dialogi i misje, -Możliwość koszenia trawy kombajnem, -Zmienne ceny owoców zależnie od sezonów. -Tryb MultiPlayer (ale raczej nie), Engine: Esenthel Autorzy: Programowanie: Ja, Snajper Fabuła: Fenikser Grafika: Grupa Grafików z WI Muzyka: Kompozytorzy z WI Screeny: (Przedstawiam wam tutaj wersje alfa) zaćmienie :D muszę wracać xD Oooo...Ale ładna zielona trawa :) Strona projektu: www.sppedteam.yoyo.pl (Kto zainteresowany proszę składać podania w dziale rekrutacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ach , na esenthel engine , w końcu zobacze jak na tym silniku wygląda inna gra . EDIT : Ale jak mozna kosic trawę kombajnem :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 nom :P tylko trzeba jeszcze stabilność i jakieś inne rzeczy dodać bo mam GeForce 8500GT a mam tylko 19 - 25 FPS :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 fajna gierka ale robiona W C++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Trawa, która jest daleko powinna znikać, aby nie ścinało tylu FPSów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 fajna gierka ale robiona W C++? Tak gra jest robiona w c++, ale nie jest trudno programować :) przyjemny do robienia gier :) i ciągle udoskonalany engine Trawa, która jest daleko powinna znikać, aby nie ścinało tylu FPSów. Aha dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 dzisiaj zobacze sobie ten engine. A jak bys go ocenił w skali od 1 do 10?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 11 :) bardzo fajny :) później jak się więcej nauczę i będę znał OpenGL lub DirectX to weżnę się za jakiś inny typu Crystal Space itp. PS. Dla ciekawych :) Esenthel engine to Polski engine a tutaj link do strony www.esenthel.com :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Heh, jestem prawie pewny że ten człowiek jest zerżnięty. I powiem ci że on ma pewnie od cholery poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 I powiem ci że on ma pewnie od cholery poly. to zle? ten goly facet nie sprawia dobrego wrazenia widac ze projekt dopiero zaczyna nabierac ksztaltow, ale otoczenie wyglada obiecujaco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenty4 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Muszę przyznać, że pomysł mi się podoba. Mało jest gier rolniczych czy też takich w których uprawiasz ziemię (osobiście znam kilka tytułów). Elementy natury (właściwie jeden) są zrobione realistycznie. Jedynie ludzik jakiś taki.. no nie wiem rób jak chcesz. Ale żeby w wersji finalnej był całkiem ubrany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Hmm, ciekaw jestem, co z tego wyjdzie :) Bo jak narazie zapowiada się ciekawie. Mam nadzieję, że zrobisz wszystko, co opisałeś w tym temacie, choć jak narazie na screenach bardzo pusto. Polish Farmer Harvester 2008 Harv lol :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 tak to jest Aktor :) właśnie nas grafik robi Rolnika będzie ubrany i będzie wszystko odpowiednio zrobione. Dzięki się się podoba ale i tak to jest niewielki kawałek mapki niedługo dodane zostaną budynki jakiś fajny interfejs i może dam już do pobrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenty4 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 W tle menu na twoim miejscu dałbym jakąś fajną silną maszynę bo to zawsze lepszy efekt robi. Aha skoro to jest POLISH Farmer Harvester to czemu na screenach jako walutę gracz ma dolary ($) ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 No własnie daj zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Wiem :) właśnie niedługo będzie robiona poprawka a w skład tego wchodzi Tło menu, nowe rzeczy na mapie, jakiś interfejs itp :) Kursor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 A masz pozwolenie na używanie nazw tych samochodów czy tam czegoś w swojej grze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Menu, standardowe otoczenie z Esenthela i mesh ludzika bez animacji. Yay? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 UPUP@ jak nie którzy ripują grafikę to się nie pytają o pozwolenie (np. ja) gra wygląda obiecująco tylko mam nadzieje że wypali i zgłaszam się na beta testera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Dla niezbyt rozwiniętych radze looknac na screeny z tego silnika i porównać. Bo to jest jakieś nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Hahaha Polish Farmer Harvester!!!!!!!!111oneoneone Ta gra jest najbardziej wyśmiewana na gamedev z powodu słabego zaawansowania programistów i słabych modeli w grze!!! Gra robiona na Esenthel Engine - no nie jest źle, no ale tego nie można nazwać C++! Pozdrawiam... E: Tak czy siak życzę powodzenia (no i nauczcie się chociaż konsolowego cpp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 @up Co rozumiesz poprzez określenie ich "słabo zaawansowani programiści " i "tego nie można nazwać c++" to drugie to jakaś nowa teoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Programiści jak jestem poinformowani byli brani ot tak. Do obsłużenia Esenthel Engine nie trzeba zbyt dużych umiejetności. PLUS sama nazwa teamu sppedteam - wygląda nie profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Tidimel, wtf? A gra marnie wygląda coś :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 No nie wiem engine nie jest zły ale grafika jest słaba ale na Polskie warunki to jest dobra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ale na Polskie warunki to jest dobra smile2.gif Na POLSKIE warunki?? Chyba nie znasz możliwości Polskich programistów: Tu sobie popatrz KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 wiem o tym ale chodzi o grafike. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ techland jest najlepszy w polsce :) Robi najlepsze gry w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 W Polish Farmer Harvester jest dobre tylko to że jest na silniku Esenthel Engine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ale ciągle nie napisałeś "to nie można nazwać c++" tzn? No i właśnie patrze projekty tetrisa ,pacmana, ala'sims i gier które nigdy nie ujrzą światła dziennego. A te kilka dobrych projektów nie zmienia sprawy. Powszechne panoszenie się nieuków i leni, którzy myślą, że jak zrobią menu i pokażą screeny czegoś co tylko z pozoru wygląda pięknie robi z nich programistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 No mi chodziło o to że Esenthel to jest coś podobnego do GameMakera != C++. Co prawda to prawda że te niektóre projekty na gamedev są do kitu (nie będę ich bronić) No ale co prawda to prawda nawet nad pacmankiem trzeba pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi