Paqoo Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Jakie pliki mogę wczytać? Czy ten kod jest poprawny? if distance_to_object (oSzerszen) < 100 or distance_to_object (oNietoperz) < 100 or distance_to_object (oNamuruth) < 100 or distance_to_object (oSzerszenKrol) < 100 {sound_stop(get_resource('Wizartorium.mp3')); if !sound_isplaying(get_resource('Dangerous.mp3')){sound_loop(get_resource('Dangerous.mp3'))};} else if !sound_isplaying(get_resource('Wizartorium.mp3')){sound_stop(get_resource('Dangerous.mp3'));sound_loop(get_resource('Wizartorium.mp3'));}exit; Kod funkcji get_resource: //get_resource(name); if variable_global_exists('game_resources') { return ds_map_find_value(global.game_resources,string(argument[0])); } else { return -1; } Oczywiście mam loadera i tam wyszukuje plik. To jest z przykładu Loader. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Czy tak trudno sprawdzić poprawność kodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Czy tak trudno włączyć mózg? Strzelasz kulami do ślepego. Ja pytam o to jakiego typu pliki da się tą funkcją władować i, czy można używać tego w ten sposób jak pokazałem. Jeśli nie potrafisz powiedzieć nic sensownego - to zamilcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Czy tak trudno włączyć mózg?To czemu sam go nie włączysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 To czemu sam go nie włączysz? Bo go nie ma.? Może podaj linka do tego przykładu bo nie każdy musi go znać... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Widzę, że plaga bezmózgowia się rozszerza. Idź do mamy jeden z drugim - poproście ją o przewinięcie pieluchy. Bo coś tu śmierdzi... Bo go nie ma.? Może podaj linka do tego przykładu bo nie każdy musi go znać... dry.gif Chyba oczywiste, że jak nie podaje źródła to przykład pochodzi z GM Clanu. Wystarczy zajrzeć w przykłady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Pierw prosisz o pomoc a potem wszystkim ubliżasz.. I Ty się dziwisz, że nikt nie ma ochoty ci odpowiadać? Nie! Właśnie oczywiste jest to, że jak się prosi o pomoc to się podaje linki do zasobów z którymi ma się problem..? Pierw prosisz o pomoc a potem wszystkim ubliżasz.. I Ty się dziwisz, że nikt nie ma ochoty ci odpowiadać? Nie! Właśnie oczywiste jest to, że jak się prosi o pomoc to się podaje linki do zasobów z którymi ma się problem.. >_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Chyba oczywiste, że jak nie podaje źródła to przykład pochodzi z GM Clanu. Wystarczy zajrzeć w przykłady. Nie, to nie jest oczywiste. Jak potrzebujesz pomocy to chyba Ty powinienes zadbac o przyklad / link do niego a nie zeby kazdy sie domyslal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Podałem kod to powinno wystarczyć. To wy na mnie najechaliście. Ja napisałem ładnego posta. Czy tak trudno sprawdzić poprawność kodu? Żałosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Czy ty dalej nie rozumiesz, ze my NIE znamy/nie wiemy jak wygląda ładowaanie? :/ w samym kodzie nie ma błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Przykład ładowania zasobów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 POwinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 To dlaczego jak podejdę do wroga słyszę jakiś dziwny dźwięk(zapętlony i krótki) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 gdzieś tam masz niepotrzebny "!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ten systemik wczytywania zasobów jest beznadziejny. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Czy tak trudno włączyć mózg? Strzelasz kulami do ślepego. Ja pytam o to jakiego typu pliki da się tą funkcją władować i, czy można używać tego w ten sposób jak pokazałem. Jeśli nie potrafisz powiedzieć nic sensownego - to zamilcz. Widzę, że plaga bezmózgowia się rozszerza. Idź do mamy jeden z drugim - poproście ją o przewinięcie pieluchy. Bo coś tu śmierdzi... Chyba oczywiste, że jak nie podaje źródła to przykład pochodzi z GM Clanu. Wystarczy zajrzeć w przykłady. Zacytowałem dwa posty. Z takimi głupimi odzywkami na inne forum proszę... Dostajesz Warna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Żeby ze mną rozmawiać trzeba być trochę rozgarniętym. Głupi może dojść do wniosku, że go obrażam. Pewnie w tym momencie też? Ten systemik wczytywania zasobów jest beznadziejny. :/ Znasz jakiś lepszy? gdzieś tam masz niepotrzebny "!" Nie sądze. Wcześniej wszystko działało dobrze. Jak pobrałem zasób to był problem (to chyba coś jak z instance create jak nie ma obiektu to tworzy ten pierwszy za każdy niepoprawny obiekt - tak samo z dźwiękiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Odświeżam temat. Ktoś potrafi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Podałem kod to powinno wystarczyć. To wy na mnie najechaliście. Ja napisałem ładnego posta. Żałosne. Lol, pytałeś czy kod jest poprawny <_< Tak trudno samemu sprawdzić czy nie występują błędy i czy wszystko działa poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja nie siedzę cały dzień w domu. Chodzę do liceum i mam różne obowiązki. Ja do tego sam dojdę, ale za jakiś tydzień - dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 A myślisz, że reszta forum nie ma żadnych obowiązków? oj na pewno obowiązkiem nie jest odpowiadanie takiemu leniowi jak Ty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Paqoo ale z Ciebie pokemon MACHO. Daj sobie spokój z forum, nikt nie będzie robił za Ciebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie mówię, że to obowiązek, ale nic nie pomagacie. PO PROSTU NIC OSTATNIO! Coś się zmieniło? To nielogiczne żeby głowić się nad czymś tygodniami jak można zapytać i zrobić to w parę minut!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 ja wole pomeczyc sie tygodniami i miec satysfakcje jak mi sie uda, a jak nie to zawsze jakies wyzwanie mimo wszystko. ale spytac mozna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Jak ja ostatnio siadam na tygodniu na 15 minut do Game Makera. W takim tempie to ja do końca roku tego nie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 No i to jest powód, że mamy ci ciągle podpowiadać i robić coś za ciebie? :/ Im dłużej sam posiedzisz i się pomęczysz tym lepiej dla ciebie i twojej wiedzy. Zwłaszcza w takim przypadku jak ten, gdzie komuś "innemu" naprawdę trudno jest znaleźć błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Przykład jest na GM Clan. Ja tylko pytam, czy da się otwierać mp3 z pliku! Wystarczy wiedzieć? Ten mój kod jest sprawny, pytam żeby wiedzieć czy będzie z tym działało. Jesteście strasznie niedomyślni :| Na prawdę nikt nie używał tego przykładu? To po co go wrzucać na Gm Clan jak nikt nie pobiera? Bo chyba jestem sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 już byś dawno sam sprawdził i wrzucił tam jakiś mp-ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Po za tym od kiedy GMclan jest pomocą online? Użytkownicy tu mogą, ale nie muszą latać za każdym problemem jaki się tutaj pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi