Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Października 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Bardzo lubię słuchac sobie muzyki w czasie tworzenia gier, ale niestety gdy testuję moją grę - winamp zakłuca muzykę lecącą w grze. Aby temu zaradzić, przeszukałem zasoby sieci i napisałem prosty Dll który zatrzymuje / uruchamia winampa. Sposób działania jest prosty: Najpierw dll znajduje winampa, a potem każe mu się Zapauzować. Na koniec gry robi to samo - czyli muzyka leci spowrotem. Jak to działa można sprawdzić tutaj: https://gmclan.org/up23_3_winamp.html. Mam nadzieję, że się wam przyda (bo mi bardzo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Mi jak na razie się takie coś nie przyda, bo mam niezarejestrowaną wersję GM ( może uda mi się w najbliższym czasie zarejestrować ), ale tym którzy mogą to odpalić, na pewno się spodoba :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Gnysek w czym to zrobiłeś w GM czy w innym języku? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Października 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 W delphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 @ATG: W GM nie da się robić DLLi xD . @Gnysek: Jakbyś zrobił jeszcze pauzowanie Foobara, Windows Media Playera i QCD, to byś był wielki :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Października 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 gdyby ktoś chciał ulepszyć - tutaj daję kod (deklaracja uses zawiera chyba kilka zbędnych wyrażeń, ale nie chciało mi się sprawdzać które są zbędne). library Project1; uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, Buttons, ExtCtrls; {$R *.res} var hwnd_winamp : THandle; function SzukajWinampa : boolean; begin hwnd_winamp := FindWindow('Winamp v1.x',nil); if hwnd_winamp = 0 then begin result := false; end else result := true; end; function Pauza : integer; begin Result := SendMessage(hwnd_winamp, WM_COMMAND,40046,0); end; exports SzukajWinampa, Pauza; begin end. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 A czasem nie powinno być: ... function SzukajWinampa : boolean; begin hwnd_winamp := FindWindow('Winamp v5.x',nil); if hwnd_winamp = 0 then begin result := false; end else result := true; end; ... Nie jestem pewien, ale chyba powinno szukać okna Winampa 5, bo raczej on jest używany teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Października 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Nie bo twórcy Winampa aby zachowac zgodność z porzednimi wersjami nazywają wsyzstkie 1.x (podobno). Ja uzywam winampa 5 i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi