LolikZabijaka Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 cześć mam taki kod na rysowanie healtbara : GML draw_healthbar(view_xview+32,view_yview+10,view_xview+110,view_yview+20,health,c_gray,c_green,c_green,0,1,1); draw_sprite_ext( sprite_index,image_index,x,y,image_xscale, image_yscale,image_angle, image_blend,image_alpha) i zamiast rysować mi zielony pasek rysuje mi czerwony, dlaczego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 c_gray,c_green,c_green,0 zrób c_gray,c_green,c_green,c_green Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Huder: wtf? to zero oznacza direction <_< Lolik: musisz coś mieć jeszcze w drawie, bo kod wydaje się być ok. przed draw_healthbar daj: GML draw_set_color(noone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 huder sie pomylił z draw_rectangle_color, tam sie podaje 4 argumenty colorów coby go usprawiedliwic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 och nie zauważyłem że Lolik użył tej suxowskiej funkcji :P myślałem że to rectangle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Huder: wtf? to zero oznacza direction <_< Lolik: musisz coś mieć jeszcze w drawie, bo kod wydaje się być ok. przed draw_healthbar daj: GML draw_set_color(noone) nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 lul naprawdę dziwny problem. Na pewno to nie wina draw_set_color... hm.. W każdym bądź razie z takim kodem Ci nikt nie pomoże, gdyż jest on prawidłowy powinno rysować normalnie zielony pasek. Może rysujesz gdzieś indziej, jeszcze jeden pasek i on sie nakłada na ten dobry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi