zalu Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 zacząłem uczyć się C++ i przeczytałem że aby zobaczyć kod finalny (czy jakoś tak) potrzebny kompilator i czy do każdego języka są takie same kompilatory czy do każdego języka są specjalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Do każdego języka są inne. Do C++ masz np. MinGW, kompilator dołączony do Visual C++. Do Pascala masz np. GNU Pascal, Free Pascal, Turbo Pascal Compiler... Różne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 dobra a jaki byście mi polecili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 czy do każdego języka są takie same kompilatory czy do każdego języka są specjalne? to drugie ;d dobra a jaki byście mi polecili ? Ale do jakiego języka? jak cpp to albo visual studio, albo dev-cpp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 patrz pierwszy post c++ taki w miarę "inteligentny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Nie ma czegoś takiego jak inteligentny kompilator. Jak Ty nie jesteś inteligentny, to nie zastąpi tej inteligencji kompilator. Co innego IDE. Ale chcesz mieć kompilator czy IDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 On sam nie wie czego chce. A właściwie łatwo odczytać, że nic mu się nie chce. Nie widziałem jeszcze książki czy kursu w ,którym autor nie wyjaśnia tak podstawowych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Myślę że żalu Code::Blocks Cię zadowoli. Jak na początku w sam raz, jeśli nie to Dev-C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Dla windowsa Visualowy kompilator wystarczy, jeśli chcesz pisać pod więcej platform to wybieraj GCC ( Port dla Windowsa: "MinGW" ) @UP: Dev jest już przestarzałym środowiskiem, lepiej już zająć się tym C::B :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 instaluje visuala C++ zobaczymy patrzyłem też na IDE ale narazie nie będę kombinował @Will a ja widziałem takich mnóstwo UPUP@ widzisz gdzieś kropkę nad "z"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Osobiście preferuję Dev-C++ i jak na razie sprawuje się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 @UP: A zainstalowałeś chociaż inne środowiska? moim skromnym zdaniem Dev "idzie do lamusa" :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 A wiesz, że nie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak raz zakosztujesz prostoty pisania w Visualu, to do Deva już nie wrócisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Code::Blocks i Visual są dużo lepsze od Deva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Co prawda to prawda, C::B i Visual są o wiele lepsze od Deva, ale w Devie łatwo zainstalować bibliotekę, przy czym w C::B miałem pewne problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 C::B obsługuje DevPaki bez problemu, przez co instalacja bibliotek jest równie banalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 #C::B DevCPP jest już daawno nie rozwijanym IDE, w jego miejsce wchodzi za to właśnie Code::Blocks. Rzekłbym, że jest to nawet bardziej intuicyjne IDE niż Dev, ale może to tylko moje odczucie. Ponadto dla ludzi przesiadających się z Deva, mamy do dyspozycji Devpak plugin, przez co możemy sciągać biblioteki bezpośrednio przez program, jak w samym Devie, a także poprostu pobierając je z neta. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 9 Września 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Też uważam, że CB jest bardzo intuicyjny i wogóle wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Visual C++ Studio miażdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Harv byc wrong!!! CB rzonci!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 C::B jest dobre, ale do prostych programików. Jak chce się pisać coś co ma więcej niż 1000 linii kodu, to tylko Visual Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Czemu? Bo jak napiszez 1000+ to się IDE wyłącza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Po prostu Visual Studio jest bardziej rozbudowany i ma więcej usprawnień, jak np. IntelliSense. Poza tym, praca w Visual Studio jest przynajmniej dla mnie o wiele wygodniejsza. Zresztą, dawno nie używałem Visual Studio, to Ci nie powiem dokładnie w czym i dlaczego jest lepszy. Ja osobiście wolę ten IDE i nikt mi tego nie zabroni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 No skoro ty wolisz to IDE, to już napewno oznacza to, że C::B jest beznadziejny i gorszy na ponad 1000 linijek kodu. W dodatku dawno nie używałeś Visuala, więc pewnikiem im mniej go używasz, tym staje się coraz lepszy! ;) BTW, IntelliSense to autouzupełnianie? Przecież to prawie każde IDE ma teraz, łącznie z C::B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 omg... Ale macie problemy a założę się, że 90% z was nigdy w życiu nic więcej jak 1k sensownych linii nie napisało. Prawda jest taka, że każdy woli co innego. Nie ważne w czym piszesz ale jaka jest jakość twojego kodu. Kod zawsze można przenieść gorzej z osiągnięciem pewnej wiedzy. p.s Pisałem w każdym IDE, które wymienialiście i każde z nich ma swoje zalety i wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Czy ja napisałem, że C::B jest beznadziejny? Nie dość, że przekręcasz wypowiedź, to wprowadzasz niepotrzebne nerwy. Dawno nie używałem zarówno Visuala jak i C::B, bo nie programowałem w C++, więc nie rozumiem Twojego ataku na mnie... Po prostu wyraziłem swoje zdanie - nie wyobrażam sobie po prostu pracy przy dłuższym kodzie w C::B, w przeciwieństwie do Visuala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 #2up Pisałem kod mający grubo ponad 5k linijek... Beznadziejny było dobrym słowem - sam powiedziałeś, że C::B do większych projektów się nie nadaje. To, że ty sobie nie wyobrażasz pracy na nim, nie znaczy, że musisz pisać, że on sam się nie nadaje.... I to wcale nie był atak na Ciebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Może i kiedyś napisałeś ale dalej nie nauczyłeś się czytać porządnie. Napisałem "sensownych" a nie 5k makaronu. A twoje wypowiedzi świadczą zdecydowanie o tym, że masz o tym pojęcie jak świnia o rodeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Hehe, może Cię zawiodę, ale nie - nie robiłem Spaghetti. Ponadto staram się tylko bronić C::B, bo jak sam mówiłeś - jeden woli to, drugi to i właściwie nie ma w tym żadnej różnicy, a posty typu: C::B suxi na 1000+ linijek kodu stają się już nudne. Wszędzie widzę takie informacje, rozprzestrzenia się to jak jakiś łańcuszek ;S Kto to wymyślił? #edit Żeby zaraz nie było. Do Visuala nic nie mam ;) Pracowałem i na tym IDE, też na Devie - wszystkie są ok dla mnie. Dla tego po prostu reaguje na nagłe dziwne wywyższanie Visuala (który JEST dobry, ale czemu kurdę C::B jest zły na więcej linijek kodu?!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi