Nicolas Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Czy da się jakoś obliczyć szerokość stringa rysowanego na ekranie (może jakaś gotowa funkcja)? Prubowałem string_lenght(x)*rozmiar_czcionki i tym podobne, ale nic nie było dokładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Też myślałem o string_lenght ale to nie jest dokładne, innej gtowej funkcji CHYBA nie ma ale poczekaj na rady specjalistów np.Zając. A i jeszcze jedno,.. Jak zobaczyłem to w newsach "Szerokość stringa w..." to myslałem że znpowu ktoś założył idiotyczny temat w Vahalla tym razem o szerokości stringów w D***E :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Października 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 string_width(tekst) Bigshark: Fakt, Zając jest lepszy od ciebie, ale żeby od razu specjalista? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Października 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Zaznaczam tutaj, że string width nalezy użyć po zastosowaniu draw_set_font(), aby szerokość tekstu była prawidłowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi