Nirvan Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Deceased Struggle Gatunek : Strategio-platformówka Fabuła : Fabuła : W pierwszym królestwie żyli dobrzy ludzie . Dążyli oni do stworzenia idealnego świata . W drugim królestwie żyli ludzie źli . Dążyli oni do ożywienia umarłych i stworzenia wielkiej armii by podbić świat . Powstaje wielka wojna Autorzy : Programowanie : Ja Fabuła : Ja Grafika : Ja Modele Bundynków ludzi : Dawid Darłak Muzyka : Ludzix i Selcuk Bor (MaestroRage) download : http://www.yoyogames.com/games/show/49901 romiar : około 15 - 16mb Screen 1: https://gmclan.org/uploader/2856/screen3.jpg Screen 2: https://gmclan.org/uploader/2856/screen3.jpg Screen 3: https://gmclan.org/uploader/2856/screen1.jpg Grę robiłem 2 tygodnie , wyszła całkiem dobrze . Zapraszam do ściągania i oceniania gry na yoyogames . Fabuła jest byle jaka bo wymyślona w kilka chwil . Jest tryb deatch-match już. V1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 zapowiada sie fajnie w edicie dam ocene I gdzie ocena? Warn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Ale fajnie , ktos dał 1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 W pierwszym królestwie żyli dobrzy ludzie. Dążyli oni do stworzenia idealnego świata. W drugim królestwie żyli ludzie źli. Dążyli oni do ożywienia umarłych i stworzenia wielkiej armii by podbić świat. Powstaje wielka wojna Błędy :) Co do gry: Nie wierzę, że taką grę można zrobić tak szybko. Dam ci piątkę żeby zniwelować ten głupi wygłup ( lol ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 demo robiłem 4 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ale jak tu dom zbudować ?? nie da sie jakiś tutorial by sie przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jak sie nie da?, klikasz na młotek potem na dom ja masz ponad 100 drewna . I jest troche za trudne zaraz uploaduje troszke ułatwioną wersję :P EDIT : Bo ja sam nie mogę przejść xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 wiesz co błąd jest jak mam 50 jedzenuia to nie moge gościa zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 a jak masz wiecej to mozesz , zobacz na napis pod zasobami "pop"(populacja) jak masz 10/10 to musisz zbudować dom i wtedy będzie 10/16 i wtedy mozesz zrobić gościa ; To chyba logiczne ? Ok , nowa łatwiejsza wersja uploadnięta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Spoko gierka 4/5 ;) Poprawiłbym troszkę grafiki bo niektóre są robione jako płaszczyzna a niektóre są cieniowane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 o! Długo na coś takiego czekałem. Grafika git! Muzyka git! Dźwięki te wystarczają! i grywalność git! Czyli gra jest git! o.O @edit aha bym zapomniał 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 No, no fajno Tytan, oby tak dalej. Bardzo podoba mi się twój styl. Tylko zrób jakieś cienie. Bo płasko. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez_21 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Spoko gierka 4/5 ;) Poprawiłbym troszkę grafiki bo niektóre są robione jako płaszczyzna a niektóre są cieniowane :P Heh zaden z modeli nie jest robiony na plaszczyznie wszystkie robilem w Cinema 4D i staralem sie dopracowac wszystko a wiec nie sa na plaszczyznie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Sory, ale wieje nuda... Widze tez ze uzywasz jekigos xstrasznie kiepskiego translatora.... LEpiej zmien ta angelska historie, bo amerykanie i anglicy poswiruja czytajac to. tutaj jest wersja ktora jest prawidlowa: Story : The good people are living in the first kingdom."Lorencians" are trying to make world perfect and live in peace. But there are evil people in the second kingdom."Merkans" are going to animate the undead and make the biggest army in the world, to conquer it .A great war will start soon! Ocena:4/5 bo nic nie pasuje do niczego... grafika zolniezy do budynkow i gdy najezdzasz na cos to wszystko miga, bordzo to wkurza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Sory, ale wieje nuda... Wieje ale ci z dupy :X Zastanawiam się dlaczego wszyscy się czepiają że płaskie? Jest porządku.. nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 O co chodzi tym shitom z yoyo które oceniają tę grę na 1 gwiazdkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Że gra nie działa. To jacyś idioci, którzy myślą, że jak dadzą 1 będą fajni, ech.. W grę jeszcze nie grałem, jednak mam zamiar, bo zapowiada się wyśmienicie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 O ile się nie mylę tematem 3 edycji konkursu była kooperacja, ja tu nie widzę takich elementów, ale gra jest spoks. Daję 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 @Mistyk- Nie... postacie sa bardzo dziwnie zrobione tak jakby tabletki, plaskie po odu stronach chosiaz maja swoja grubosc, przynajmniej tak to wyglada, szanuje jednak tworce tej gry poniewarz w 2 tygodnie nie latwo jest cos takiego zrobic, gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Grę robiłem 2 tygodnie , wyszła całkiem dobrze . Ja bym dał: Grę robiłem 2 tygodnie , wyszła całkiem źle Gierka nawet fajna ale grafika bardzo brzydka praktycznie każda twoja gra jest taka sama grafika Ocena 2.5/5 I nie dziwie się że dają ocenę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wersja 1.0 dostępna , dodany tryb Death-match , tutorial dla noobów z yoyogames no i dodałem kilka jednostek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Pomysł na grę jest bardzo dobry ale jej wykonanie nieco kuleje bo englisz sux, czasem postacie utykają w podłożu, nie ma kontroli nad ludźmi, którzy zbierają surowce, interface się niepoprawnie przesuwa z ekranem i takie tam podobne drobiazgi. No i ten błąd: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object player: Error in code at line 21: hspeed2 -= 0; at position 2: Unknown variable hspeed2 Można go z ignorwować. Stawiam 3/5 ale tylko dlatego że nie jest to system 10 gwiazdkowy bo bym postawił 6/10 (czyli 3+) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 coz popieram przedmowce gra na wiecej jak 3/5 nie zasluguje. po pierwsze brak mapy i uciazliwe przesuwanie calej planszy zeby zobaczyc co sie dzieje u wroga. jednostki potrafia sie zablokowac na sobie (grupa lucznikow i wlocznikow zespawala sie na amen). brak kontroli nad wojskiem poza: leci i bije co popadnie + w tyl zwrot i w nogi. dziwny sposob niszczenia budynkow, moi wojacy przeszli przez wioske przeciwnika i domki same sie spalily... poza tym podejzewam ze cala rozgrywka polega na wyprodukowaniu masy luda i klikniecia w przycisk atakuj (potem mozna isc na kawe i ciasto) grafika, owszem napracowales sie przy animacjach postaci ja bym tyle cierpliwosci nie mial. ale wybrales beznadziejny sposob renderingu, to ze uzywasz cell renderera nie oznacza ze grafika bedzie wygladac rysunkowo, a przetworzone w ten sposob tekstury wygladaja zreguly tragicznie (juz lepiej walnac brutalne quantize - 2-3 i bez textur, sam kolor). i jeszcze jedna wazna rzecz - gra wygladala by duzo lepiej jesli rozmiar jednostek, budowli i innych obiektow bylby o polowe mniejszy. ukrylo by to ze modele nie sa bardzo szczegolowe i te koszmarne textury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 I jeszcze denerwuje że jak jest na levelu bohater to nie można przesuwać kamerki bo ta ciągle łazi za nim. W interfejsie powinny być buttony do tworzenia jednostek i chyba niszczenie jednostek nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 HEh, znalazlem buga graficznego, jak gornik kilofem trzaska to sie is krzy zanim jeszcze dotknie skaly ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 fajna fabula, backgroundy wedlug mnie dziwnie dobrane do postaci ;] ale wciaga . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi