Firemark Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 problem 1 : light,d3d_light_define_direction jest dobry ,ale niestety ustawia padające światło od kamery,co mi przeszkadza d3d_light_define_point CHYBA ustawia światło tam gdzie chcemy,co mi jest potrzebne,ale nie umiem odpalić ustawiam tak: d3d_light_define_point(0,-500,0,300,100,c_white); i nic!totalne nic! problem 2: tekstura gwiazd.Zrobił sześcian o wielkiej wielkosći i praktycznie podczas 'gry' jesteśmy w środku tego pudełka.Wsadziłem mu teskturke gwiazd,ale gdy dałem light,to połowa jest zasłonięta innymi obcjetami-co robić? Mam nadzieje,żę mi odpowiedziecie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Października 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Ja bym się przeniósł na C++ i OpenGL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 9 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 ta,ale jak ja ścaignłem kompliaktora to make nie umiał znalesć xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 kompliaktora To jakiś nowy ciągnik? Może jeszcze Bizona daj xD . A tak na serio, to w C++ to szybciej zrobisz niż w gm coś widzę xD . Może zarzucę jakimś przykładem do C++ lub Delphi jak zrobić cuś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 A co ma ciągnik do bizona? Już wiecej ciągnik ma do Volvo ;] A poza tym czego go zniechecacie od GMa, niech poćwiczy na GMie, bo niedługo nie bedzie potrzebne już to forum =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Są ciągniki zwane potocznie Bizony :P . PS. Może takie tło dałeś, że tego światła nie widać i zmień jego kolor xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi