Exigo Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Mam pewien kłopot. Jak nadać pozycje myszki?... tylko że nie w tzw. "Roomie" lecz na ekranie? (oczywiście biorąc pod uwagę rozdzielczość monitora) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ale chodzi o to aby w gm'ie pisac taki :program"? Jeśli tak to nie wiem czy sie da inaczej niż w roomie :P Ale jeśli chcesz zmienic pozycje myszki to... poruszaj nią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Napisze dll który ma 1 linijkę xD Zaraz będzie gotów... Już jest, oto skrypt: GML //Dodaj Skrypt MOUSE_INI lub inny... global.mouse = external_define( 'MousePos.dll', '_setmousepos', dll_stdcall, ty_real, 2, ty_real, ty_real ); //Dodaj skrypt MOUSE_SET_POS external_call( global.mouse , argument0, argument1 ); // i uzywanie... MOUSE_SET_POS(pozycja_x,pozycja_y) I dll... MousePos.DLL Jakbyś jeszcze czegoś chciał, z myszką - mów ;] PS: niezapomnij o inicjacji dll, najlepiej daj to w creation code roomu ( MOUSE_INI ) ... PS2: Dla ciekawskich kod XD (wiem, że niepotrzebnie...) #include <windows.h> #define export extern "C" __declspec(dllexport) export double _setmousepos(double X, double Y) { SetCursorPos ((BOOL)X,(BOOL)Y); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 GML window_views_mouse_set(x,y) <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 @UP: :boxed: czytaj jeszcze raz jego posta potem jeszcze raz i jeszcze raz... on mówi, że chce poza ekranem... testowałeś to, czy nie? Czytałeś post nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki Crack. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Lol... GML display_mouse_set( x, y ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Heh.. Jednak GML nie jest aż tak 'ubogi'. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Konrad-GM właśnie o to mi chodziło :) Nie wiem cholera czemu nie sprawdziłem tego kodu x.X Tak czy siak chodziło mi o ten co Konrad-GM podał... Przepraszam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi