Mucco Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Mam parę pytań... Po pierwsze - jak zrobić w GM metronom.Czyli,że wpisuje się bicie,ciśnie START,a program będzię odtwarzał dźwięk np. stuk.wav we wcześniej podanym tempie :P Po drugie - i tu mam już nieco bardziej zaawansowane pytanie.Mianowicie,tworzę komputerowy stroik do gitary(działający poprzez mikrofon) i chcę aby program porównywał dźwięk płynący z mikrofonu z wcześniej przygotowanym już dźwiękiem. To na razie na tyle :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 No to trzeba napisać do tego bibliotekę - a, że tą pisze się np. w Delphi czy C++, to cały program warto w tym napisać. Poza tym, takie stroiki przecież już są, nie możesz z nich skorzystać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 No to trzeba napisać do tego bibliotekę - a, że tą pisze się np. w Delphi czy C++, to cały program warto w tym napisać. Poza tym, takie stroiki przecież już są, nie możesz z nich skorzystać ?? Hm,a nie ma jakichś gotowych bibliotek? Co do innych stroików - są,ale brakuje mi w nich jednej rzeczy,a testowałem już z 50 :jezor: A znasz może chociaż odp na 1 pytanie ? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 GML //Create bnm=ilość bić na minutę alarm[0]=(room_speed*60)/bnm //ALARM[0] alarm[0]=(room_speed*60)/bnm sound_play(stuk) O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 GML //Create bnm=ilość bić na minutę alarm[0]=(room_speed*60)/bnm //ALARM[0] alarm[0]=(room_speed*60)/bnm sound_play(stuk) O to chodzi? Dokładnie. :twisted: A jeszcze żeby samemu można wpisywać tempo? :jezor: P.s.Co do tego pierwszego pytania,nadal jest aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi