Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Czy Ranma wspomniał, że nasz serwer jest u Niemców i uzyskanie adresu IP dziadka wymagało by uczynienia tej sprawy międzynarodową ? "Mała szkodliwość społeczna" to się nazywa, a co za tym idzie również przychodzi "Umorzenie". Do tego koszty sądowe, grubo ponad 1000 zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Otworzę na chwile temat żeby coś dopowiedzieć, co chciałem wcześniej, ale prądu nie miałem. @Ranmus: Cóż, nie zmienia to faktu, że TeoTN odnosi się tylko do jednej osoby na tym świecie i nikt inny nie użył tej ksywki przede mną. W dodatku mogę się przedstawiać w ten sposób, np. pisząc gdzieś tam petycję o umowę-zlecenie o pracę - jeżeli ktokolwiek zechciałby wtedy przeanalizować moją aktywność na tym forum, może także natrafić na ów zapisek o nekrofilii - nie prawdziwy, a w dodatku stawia mnie w złym świetle. No bo kto by chciał, żeby dla niego pracował człowiek, który lubuje w truchłach?Czy ktoś użył ksywki czy nie, różnicy nie ma, bo oskarżenie nie musi dotyczyć jednej osoby, może być grupowe. Ważne jest to, że w momencie rzekomej obrazy TeoTN nie był rozpoznawalny w serwisie jako konkretna osobowa prywatna (publiczną wykluczam, bo zapewne takową nie jest), tak więc czy sobie gdzieś tam kiedyś podpisał się jako TeoTN w tym momencie nie robi żadnej różnicy... Ważne jest to, że tutaj nikt nie wie kim jest TeoTN, a jest on teraz osobą w pełni anonimową. Za późno na ujawnianie danych osobowych. Poza tym pomijana jest wciąż kwestia metafory. Dziadekkleofas po prostu wytłumaczyłby w jakim celu użył tego wyrazu, że to internetowy slang i sprawa jest umorzona, zwłaszcza, że niska, znikoma szkodliwość społeczna, bo pomówienia nie było. Jedyne co TeoTN może wywalczyć, to spłatę przez siebie kosztów procesu, a chyba nie o to mu chodzi. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Moje 3 grosze: l] Do tego jeszcze znalazłem mnóstwo jakiś amerykańskich PDFów, gdzie występowało TEOTN i bodajże robiło jako nazwa firmy, oraz jakieś włoskie PDFy, których rozczytać się nie mogłem. Jak widać, TeoTN nie odnosi się tylko do Ciebie. Teraz TeoTN może zostać oskarżony o wykorzystywanie zastrzeżonych znaków handlowych, jak był zarejestrowany. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi