copoconaco Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Tytuł: Dolina muminków nocą Gatunek: zrecznosciowa Opis: gdy mrok okrywa doline muminkow zlo wypelza z czelusci ziemi by porywac niewinne ofiary. muminek wraz z wloczykijem tez kraza, ale poto by walczyc z potworami ktore nawiedzaja ich ukochana doline... zgascie swiatlo, zalozcie sluchawki... sterowanie: strzalki + spacja (walenie) siekiera: majac siekiere podwójne, szybkie wcisniecie spacji powoduje rzut siekiera. jak gasnie lampa to znaczy ze nie pozyjemy dlugo, nalezy znaleźc inna zapaloną lampę - ona poprawi stan naszego "zdrowia" zolte trojkaciki oznaczaja mozliwosc przejscia dalej, wystarczy pod trojkacikiem wcisnac strzalke w dol Download: https://gmclan.org/up3255_4_Night_in_the_Moomins_Valley.html Rozmiar pliku: 9+ MB Autorzy: ja ja i ja + DeadSpace (muzyka)+Bloodrayne/Shadowman(efekty) +google Screeny: http://www.gmclan.org/uploader/3255/mumi.jpg http://www.gmclan.org/uploader/3255/mumi2.jpg Trailerek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 bardzo klimatyczna gierka ;) przydałyby się jakieś kombosy. Grafika niezła, muzyka i dźwięki pasują. czekam na pełną wersję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 ... ktora sie pewnie nigdy nie ukaze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 A to czemu? :( jak dla mnie gierka całkiem nieźle się prezentuje, wystarczy tylko odpowiednie rozbudowanie jej i pełna wersja gotowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Fajna ta gra, grafa spx i te oczy czerwone :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Grafika : 4,5 na 5 Dźwięk : 4,5 na 5 Grywalność : 4 na 5 Klimat : 6 na 5 Fabuła : 3 na 5 Ogółem : -5 gierka byłą spoko klimacik to ona ma na medal XD co prawa z fabułą troszkę gorzej ale wykonana naprawdę super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Łe, po opisie myślałem, że to będzie jakiś symulator Buki, a tu zonk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zdeka sztraszne. Klimat fajny, super muza, jak zawsze dobre grafy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zdeka sztraszne.:hmmm: fajny klimacik przez pierwsze kilka minut. potem robi się nudno i ten klimat gdzieś ucieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Bardzo fajna gierka klimat itp. Grafika 4/5 Klimat 5/5 Muzyka 4/5 Fabuła 3/5 Pomysł 5/5 Ogółem: 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Tyko pogratulować! Świetny pomysł i świetne wykonanie! :) Grafika 5/5 - Bardzo ładnie starannie wykonana i przede wszystkim klimatyczna :) Klimat 5/5 - tu również max Pomysł 5/5 - Bardzo oryginalny, ciekawy i zabawny. Genialny jest Włóczykij z gunam xD Grywalność 3/5 - Mimo świetnego klimatu gra nudzi się po minucie. Nie ma tam nic ciekawego tylko chodzimy w te i z powrotem trzymając spację. Myślę jednak i mam nadzieję że w pełnej wersji będzie ciekawiej. Na razie daję ocenę końcową 4! I jeszcze raz gratulacja za pomysł i wykonanie :) Grafikę sam robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 nie dziaa na viscie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Czemu nie słyszę muzyki żadnej muzyki? :U Ja chcę nin ja chcę nin :c Jedyny klimatyczny element w tej grze to te cienie, a dokładniej ten jeden wielki ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A może włącz głośniki <_< wszystkim działa tylko na Viscie nie śmiga chyba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Działa na Viscie, wystarczy przekonwertować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 hmm a uruchomienie w trybie zgodności też nic nie dało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Genialne! :D 6/6 :D Dodaj jeszcze jakieś wchodzenie do domków :P rzucanie świeczkami itp :D Świetne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Giera fajna, ale jak już ktoś zauważył wcześniej szybko się nudzi i jest za krótka :) Po za tym zauważyłem parę błędów np. Przy "tankowaniu" zdrowia u Włóczykija dostaje się dwa serduszka, a max to 4, więc jak mam 1 lub 3 to po "zatankowaniu" mam tylko 3, albo to, że jest wyświetlany sprajt blasku lampy gdy ta nie świeci. Autorzy: ja ja i ja + NIN (muzyka) Coś mi mówi, że background lasu i domek muminków to nie ty robiłeś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 oki dopisze google do credits... co do blasku lampy, - znika gdy zostaniemy zranieni, zanim sie zapali nie odnosimy zadnych obrazen, co do serduszek, a kto powiedzial ze ma przywrocic odrazu 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Fajne! Zrób pełną plax xD 5/5 fajnie się gra zrób kombosy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 to jest lepsze od tripa propy! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 fajna. Grafika jak zwykle miodzio i pomysł 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 maly update, wykopalem wloczykija (spokojnie wroci) zdrowie regeneruja teraz stojace tu i tam lampy troszke nowych mobow i w ramach experymentu, highscore online ze strony http://vexk.uni.cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mimo braku włóczykija, gra nic nie straciła na klimacie ;) Wszystko pięknie ładnie, ale w pliku game_errors pojawiło mi się coś takiego: ERROR in action number 7 of Step Event for object hero: Error defining an external function. ;/ btw jak będziesz dalej kontynuował projekt to daj możliwość wybory muminka, i aby każdy miał inne umiejętności i bronie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 wiem zapomnialem dodac do rara plik *.dll od listy wyników. ale juz dodalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 To jest boskie! (No dobra, trochę przesadzam) Daję 5/5 i odznakę jakości! Czekam na kolejną grę twojej produkcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Fajnie wygląda, ale strasznie kuleje silnik - tz. potworów często nie da się uderzyć i takie tam. Ale naprawdę ciekawe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 gnysek, wiem nawet chyba dlaczego, to sie bierze ze sposobu wyprowadzania ciosu, a najpierw musi dokonczyc animacje "majtania" sie kija/siekiery, pomysle jak to poprawic moze... maly update testowy. 2 nowe lokacje - las prowadzacy do zatoczki z przystania. - plaza z przystania. jakies nowe stwory 2 nowe bronie -siekiera (klawisz "2", wcisniecie szybkie dwa razy spacji powoduje rzut siekiera, o ile zachowamy odpowiedni dystans do przeciwnika - jak bedzie za blisko nie rzucimy) -rewolwer (klawisz "4") zwykla palka klawisz "1" miejsce przejscia miedzy lokacjami jest oznaczone zółtym trójkącikiem, w takim miejscu wystarczy wcisnac strzalke w dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 W prawdzie jest już rozgrywka bardziej urozmaicone to mimo świetnego wykonania gra wciąż nie przykuwa na dłużej niż 10 minut. Poza tym jakiś błąd jest bo nie zaliczyło mi wyniku 122. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Coraz bardziej trudna jest ;/ btw nie mogę zmienić broni, why? Poza tym jakiś błąd jest bo nie zaliczyło mi wyniku 122. :/ uruchom grę ponownie i sprawdź ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi