Darlix Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam! Otóż tworzę bijatykę dla 2 graczy(przy jednym kompie) i chcę żeby jeden gracz wybrał postać a gracz2 wybrał jeszcze inną z pośród np. 15 postaci. i jak już wybiorą to niech przeniesie ich do roomu o nazwie arena... Pomoże ktoś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=104 Znalezione w minutę w przykładach na stronie... Wystarczy tylko dostosować go do własnych potrzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 No to zrób dwie zmienne przechowujące oba wybory i sprawdzaj ich wartość. Jeżeli obie coś przechowują to niech przenosi do rooma arena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @lenin: nie chodi mi o to :( Platyna: podaj skrypt bo jestem słaby w GML :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Można do tego użyć zmiennych globalnych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ale mogłbyś skryptem bo niezbyt wiem o co kaman :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 stwórz obiekt kontroler GML //CREATE: wybor1=0 wybor2=0 //Zdarzenie potwierdzenia wyboru gracza 1 (nie wiem jak to tam masz) wybor1=wybrana_postać //Zdarzenie potwierdzenia wyboru gracza 2 (nie wiem jak to tam masz) wybor2=wybrana_postać //STEP if(wybor1!=0&&wybor2!=0) room_goto(arena) Do czegoś takiego nie ma uniwersalnego rozwiązanie. Musiał bym wiedziec jak to tam masz zrobione. Pomogłem ci jak tylko się dało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Damian21 sa rozne spodoby programowania - z tej sytuacji mozna wyjsc naprawde na wiele sposobow. Moze poprostu odsylaj te informacje o wyborze do roomu "arena". W roomach tez mozna napisac kod. Jezeli chcesz abysmy ci pomogli musisz nam podac sposob twojego rozumowania badz slad jak to ma wygladac abys to zaczail. EDIT!!!! Tadam prosze cie bardzo https://gmclan.org/up4377_11_przyklad.html przyklad jest banalny wystarczy dodac badz zmieniac szczegol ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dokładnie tak jak powiedział OsamodasxD. Mogę się mylić ale wydaje mi się, że nikt na tym forum nie jest jasnowidzem i czytać w myślach też nie potrafi bo jest to dość żadka umiejętność, a prznajmniej tak mi się wydaje, bo ja jej nie posiadam (Z góry przepraszam jeżeli sie mylę!). A takiego problemu nie da się rozwiązać nie znając zastosowanej przez ciebie metody :) No chyba żeby robić cały przykład całkowicie od zera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dzięki chłopcy i teraz zamykam temat Pozdro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi