Exigo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam pytanie. Załóżmy że jest obrazek. Ma on 4 współrzędne które są wierzchołkami obrazka. Jeśli zmienię jakąś współrzędną, obrazek się charakterystycznie 'rozciągnie'... wiecie ocb. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No tak to logiczne ale co dalej ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tutaj takie coś robiłem https://gmclan.org/up539_11_przyklad_iso_by...lord_final.html patrz na ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Hmm.... a można by tak użyć sprita zamiast backgrounda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Napisałem taki przykładzik :P https://gmclan.org/up1717_11_Pvimitives.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Hmm.... a można by tak użyć sprita zamiast backgrounda? To wtedy zamień background_get_texture() na sprite_get_texture() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 @Konrad_GM: Napakowałeś sporo kodu. :P Zrobiłem coś takiego na podstawie przykładu HuderLorda. :D draw_set_color(c_white); draw_primitive_begin_texture(pr_trianglestrip,sprite_get_texture(sprite0,0)); // lewo górny róg. draw_vertex_texture(x,y,0,0); // lewo dolny róg. draw_vertex_texture(x,y+50,0,1); // prawo górny róg. draw_vertex_texture(x+50,y,1,0); // prawo dolny róg. draw_vertex_texture(x+50,y+50,1,1); draw_primitive_end(); I działa. Może komuś się przyda. (skomentowałem te wierzchołki bo miałem z tym kłopoty.) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 W moim da się większe 'wygibasy' zrobić, dlatego więcej kodu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi