bigshark Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 A więc mogę powiedzieć oficjalnie że MOŻNA JUŻ ŚCIĄGNĄĆ PEŁNĄ WERSJĘ CAIRO 3.0 , jednak już teraz zapowiadam że niedługo pojawi się wersja 3.1 naprawiająca kilka błędów których gra nie ustrzegła się w wyniku szybkiego ukończenia gry. Jednak to jest nie ważne , ważna jest ta wersja, grajcie i oceniajcie, wpisujcie swoje opinie na temat gry. STEROWANIE: Strzałki kursora- chodzenie Spacja - skakanie CTRL plus strzałka w lewo lub w prawo - Obrót kamerki D Key - Strzelanie ogniem, rzucanie bombą. 1 -zmienianie widoczności obrazu(im większa widocznośc tym gra działa wolniej) 2- wyączenie prowizorycznego cienia ułatwiającego grę 3- włłączenie prowizorycznego cienia ułatwiającego grę CAIRO 3 Gra Cairo 3 to jak wiemy kolejna częśc przygód Misia Lincolma. W pierwszej częsci ratował on Cair przed ognistymi duchami, w drugiej przed Wielkim duchem. Gdy Lincolm zawładnął już Cairem żył przez pół roku w spokoju..... do czasu gdy na teren Cairu wkroczył sfrustrowany ojciec Wielkiego Ducha- MAREK JAJO Zadomowił się on w Cairze i musimy go załatwić. Cairo 3 to gra platformowo-zręcznościowa.W grze mamy 8 poziomów i musimy przejśc je na raz bez savów. Sama Gra nie trwa dłużej niż pół godziny. Natomiast atutami tej gry to: Świetna grafika 3D oraz odpręzająca rozrywka. Ta gra została głównie stworzona po to aby pokazać możliwości GM jesli chodzi o 3D. TAk jak już wcześniej wspomniałem trójwymiarowa grafika to nbajwiększa zaleta gry tak więc daję kilka screenów do oglądnięcia: (w celu osiągnięcia lepszej jakości kliknij raz lupą na obrazku) Screen 1 Screen 2 Screen 3 Screen 4 Screen 5 Aha jeszcze jedno: Nad tą grą spedziłem dużo czasu, starałem się aby była dobra, dlatego też chcę abyście oceniali ją ze względu na jakość a nie na to czy mnie lubicie czy też nie CAIRO 3 DOWLOAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Może jakość niektórych tekstur mogłaby być lepsza, to uważam że jest dobrze. Może być niezła arcade'ówa ;] Czekam na pełną ;] EDIT: taki mały offtop - bigshark, ten twój avatar jest deczko niewyraźny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 świetna grafika 3d mówisz... ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 2 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 świetna grafika 3d mówisz... ; ] <{POST_SNAPBACK}> Oczywiście, grafika nie dorównuje grom dzisiejszym jednak jeśli chodzi o gma, to nawet na gmcomunity nie ma zbyt wiele gier z ładną grafiką trójwymiarową. A tak pozatym to wrzuce jeszcze jednego screena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 No, musze przyznać że grafika niczego sobie, aczkolwiek mogło być lepiej... :) Szkoda tylko że premiera przełożona, bo strasznie jestem ciekawy co też bigshark zmajstrował :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 zapowiada się nieźle :thumbsup: szkoda że tylko 8 poziomów bo wydaje się ciekawa. czekam na pełną wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 No BigFish jutro nie ide do sql bo jest chory wiec bede gral :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Mam nadzieje że ta gra nie będzie na jeden raz. :) Czekam na premiere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Jak poziomy krótkie nie będą to będzie całkiem dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 bigshark napisał że nie będzie możliwości zapisywania tak więc gra będzie pewnie na jeden raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ej Bigshark kiedy dasz tom swioją grę? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 U mnie już jest grubo po 20... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Wreszcie można ściągnąć grę Cairo 3 (wersja 3.0). Ma ona kilka błędów, jednak i tak zachęcam do ściągania i oceniania tej trójwymiarowej gry platformoweej. Więcej informacji na ten temat w pierwszym poście tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 To tak: gra nie za długa, posiada troszke błędów, jak np. odbijanie się od niczego. Po tym co mówił bigshark spodziewałem się dobrej grafy 3d jak w kłejku, ale lekko się zawiodłem. Możliwości GMa w 3D w miare wykorzystane, chociaż brak takich podstawowych rzeczy jak shading czy oświetlenie. Rozgrywka - niczego sobie, chociaż gdzieś to już widziałem. Największe wrażenia: po spotkaniu z dizzym i po wejściu do creditsów :D Moja ocena: 5-/6 Nie wykorzystałeś wielu możliwości 3D GMa, chociaż jest ich tak mało :P Największy (i chyba jedyny który mnie zaskoczył) plus to ruchome giry miśka : :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Przyznam Bigshark, że zaskoczyłeś mnie. Może gra nie powala graficznie, ale jest dość grywalna, jak się nudzi to można włączyć Cairo ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 BIgshark ja cie rozwale!Od kiedy ci pozlwaiłem tam ciebie dać?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Czy ta gra jest trudna, czy ja az tak nie umiem i nie lubie grac w takie gry?? bo po 3 probach po 3 zycia doszedlem do polowy 3 planszy xD. Ale gierka wyglada niezle, tylko ta grafika w 2d, jakos tak dziwnie wyglonda takie plaskie sprity pomiedzy tym wszystkim w 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Hanjuso, ja nawet do 3 planszy nie doszedłem xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Cieniasy :P Big, myślałem że lepiej to zrobisz :] ale gra nie jest taka tragiczna. Ma dość dużą grywalność ale graficznie pozostawia wiele do życzenia (mogłeś lepiej) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 No więc sciągnąłem Cario 3 i... musze powiedziedź że się zawiodłem... :( Po tym jak ją zachwalałeś to myślałem że troche fajniejsza jest! No ale da sie w nią jakoś pograć, masz plusa za pomysł i grywalność :thumbsup: Niestety ja jeszcze nawet pierwszej planszy nie przeszedłem :P Moja ocenka: 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Października 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Popieram Maximala. Gra całkiem całkiem, ale po tym jakie cuda o niej wypisałeś to spodziewałem się czegoś lepszego. Podstawowe błędy: Cienie, latające platformy ich nie posiadają, zresztą co to za opcja wyłączająca niby cień tego misia. Cienie to obowiązek. Wykonanie trochę kuleje, ale podoba mi się klimat. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Dla mnie gra jest jak narazie tylko dobra bo przeszedłem tylko pierwszy etap ale jak znajde troszke czasu to przejdę całe. 7/10(jak narazie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Giera fajna, klimatem trochę przypomina mariana i jego paczke z n64 ;) Klimat zaliczam na plus. Muzyka też niezła ;] Ale koniec gadania, przechodze do grafiki. Tutaj trochę się zawiodłem ;] Niewidzialna ściana, cień miśka podczas skoku to jakaś KUPA za przeproszeniem :P No i jak zauważył Ranma - brak cieni dla platform... i nie tylko. Cieni nie mają drzewa itd... ;) No i to właściwie wsio. Fajny klimacik, ale... Chciałem napisać recenzje, ale jakoś nie moge ;] Gra pozostawiła jakiś niedosyt. Zapowiadałeś na rewolucje, a tu tylko fajna gra platformowa... 4/6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Dziękuje za wszelkie opinię, cieszę się że są w miarę wyrównane. dzięx za profesjonalność w ocenianiu, sugerowaliście się jakością i grywalnością gry , oto mi chodziło :D Z ocen jestem umiarkowanie zadowolony. :thumbsup: Czkam na dalsze oceny. A co do dwuwymiarowych spritów- Ja lubie gry na nintendo 64 , dużo w nie grałem. W moim 3d właściwie wzorowałem się na grach N64,tam było coś takiego zastosowane(np.Smash bros) , nawet muzyka jest pobrana z Donkey Konga 64. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 jak dla mnie gierka fajna tylko trudna i jeden taki błąd jak typek mnie popchną to wylądowałem na drzewie i już nie mogłem sie ruszyć. no to teraz ocenka muza 8/10 grafa 6/10 grywalność 9/10 ogólnie 7.5/10 ps. big mugłbyś dać wspaniałą strategie na uploader bo link w tamtym temacie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 dzięki za ocene London, jestem troszke zdziwiony niskimi notami za grafę, no ale fakt nie zrobiłem profesjonalnych a własciewie żadnych cieni. Myślę jednak że z "gry na grę" staje się coraz lepszym twórcą gier 3d i wkrótce powstanie coś lepszego, A co do wspaniałej strategii to jest już w Uploadzie pod nazwą WS. Pamiętajcie jednak że Wspaniała Strategia nie jest aż tak Wspaniała jak mówi to jej tytuł. Wszelkie uwagi i oceny dotyczące WS proszę pisać w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Przeszedłem do 3 rundy ( po chwili przegrałem). Gra jest dobra , napewno dużo pracowałeś na nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 London ma racje z tym błędem z drzewami. Ale gra spox. Oceniam 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Plusy: - całkiem fajna grafika - animacja miśka (chociaż mógłbyś ją jeszcze trochę dopracować) - zauważalny wzrost poziomu twoich produkcji :) Minusy: - trochę pochlastane sterowanie (np. przy próbie "ubicia" duchów) - monotonia graficzna plansz - wiele drobnych niedopracowanych elementów (chociażby logo "teamu" na początku) - jak dla mnie gra jest po prostu nudnawa Generalnie: zapowiadałeś rewolucję, a otrzymaliśmy lekko nudnawego i niedopracowanego platformera z fajną grafiką. Ocena: 6,5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Czasem ginie się od jednego udeżenia? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi