LolikZabijaka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 tak! to nie jest żart... mam problem ponieważ dostałem od kolegi trochę lego i kiedy je odpakowałem niektóre części były ubrudzone jakimś czarnym syfem i teraz nie wiem jak to doczyścić czy ktoś zna jakąś skuteczną metodę oczyszczania zakamarków aby dało się wyczyścić klocek do białości ??? P.S tak przyznaję się bawie się LEGO ale to chyba nic złego nie ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 :boxed: a ja wiem, miska, woda, mydło, szmatka, i moze wykalaczka do tych bardziej zadupnych miejsc? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zalej denaturatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ok spróbuję a woda i jakiś kwas (ocet kwas cytrynowy) nie rozpuści tego syfu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Jeśli kwas jest mocno żrący to lepiej nie ryzykować. Klocki jednak są delikatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ok już mam metodę woda z proszkiem do prania i stara szczoteczka do zębów po skończonej robocie części mają świeży wiosenny aromat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Możesz także wrzucić do jakiegoś czystego szmacianego worka i wyprać normalnie w pralce. To nie żart. Pamiętaj tylko, żeby worek nie był z byle jakiego delikatnego materiału oraz by go porządnie związać, bo jak Ci się klocki w bębnie wysypią to będziesz miał lipę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 w takim wypadku to lepiej dwa worki bo ja bym nie ryzykował zatarcia silnika czy czegoś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 P.S tak przyznaję się bawie się LEGO ale to chyba nic złego nie ?? biggrin.gif Klocki lego są zaje[ding]iste! B) Jeszcze do niedawna coś dziargałem ;p Tak czy siak z klocków LEGO można robić całkiem wporzo rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 np. filmik o władcy ciemności czy jakoś tak :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 np. filmik o władcy ciemności czy jakoś tak :> Też ;D Ale gdzieś mam fotki tego co kiedyś z kuzynem tworzyliśmy jakby skaner mi chodził to bym wrzucił a tak to, hm nie bardzo ;p Tak czy siak kiedyś nawet wysłaliśmy propozycje i projekty do tych no "twórców" LEGO i nawet dostaliśmy odpowiedź ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 o tak lego jest git a mój największy zestaw to posterunek policji z lego city :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kontynuując myśl Ranmy, są specjalne worki na koszule (do zamówienia z Allegro :D) możesz takiego użyć. Dobry będzie też roztwór kwasu cytrynowego (najlepiej spożywczy ^^) i stara szczoteczka do zębów. Pamiętaj aby później nie brać tych klocków do ust!!! Nie wiadomo czy kolega też tego nie robił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 klocki lego bez brania ich do ust? leeeee co to za zabawa ;( :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 czasami trzeba je brać do ust np. podczas gdy dwa płaskie elementy są z czepione ze sobą to trzeba je rozdzielać zębami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 właśnie!^^ pamietam że jak się nie dało to albo zębami albo paznokciami trzeba było, i nieraz były popękane z tego powodu^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tia, zębami i potem klocki poniszczone. Lepiej podważyć czymś cienkim, lub użyć trochę siły i zrobić ruch jak do łamania czegoś, od razu się rozczepią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ja używam zębów, i jakoś nie ma dziur/wgłębień. (w klockach oczywiście :P ) PS: Jak by ktoś nie wiedział, to ten 'czarny syf' jest naskórkiem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Z czasem się robią małe wgłębienia z czasem powiększające się. 1/4 LEGO które posiadam w piwnicy ma takowe wgłębienia właśnie od odrywania zębami. Oczywiście, tyczy się to tylko zwykłych i Technics, bo rozdzielenie LEGO Duplo to żadna filozofia trudniejsza, no chyba, że jest się w takim wieku, dla którego są te klocki skierowane ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 wsadź se je do pupy wtedy będziesz mieć pewność,że nie będą czyste i nie będziesz się nimi zajmować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Belcik, idź spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 tak zeby to najlepszy sposb na odłaczanie klockow. ps: plx załóżcie taki temat na darwarez.pl :D tak zeby to najlepszy sposb na odłaczanie klockow. ps: plx załóżcie taki temat na darwarez.pl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A propos wsadzania do pupy: http://pl.youtube.com/watch?v=ObKL11A4W0U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 mógł je na uszy założyć i by z kotem słuchali,chodziłby z kotem na szyji i z muzą hehehe mógł mu to w bebechach odpalić to by kocur baunsował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A propos wsadzania do pupy: http://pl.youtube.com/watch?v=ObKL11A4W0U XD Maja ludzie pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ok kiedyś może założe temat związany z lego a teraz zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi