M1513Q Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witajcie, dlaczego mi nie dziala taki kod: GML if distance_to_point(mouse_x,mouse_y)<=100 { direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) } mam go w stepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Hmm... wydaje mi się że nie ustawiłeś image_angle. Oznacza to że kod jest dobry, tylko nie 'widać' efektu. :P Po prostu napisz: image_angle = direction; I po kłopocie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 no tak tylko ze jak dam image_angle=direction to on obraca sie nie we wlasnej osi tylko tak jakby z bokutak jak by obchodzil drzewo :P No nie wiem jak ci to wyslumaczyc ;) PS. sprawdzalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A w którym kierunku jest ustawiony sprite? Jeśli w górę, to przekręć o 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 jest w prawo,a teraz jeszcze dla sprawdzenie popatrzylem w jakis przyklad strzelanki i on mial tylko tylew stepie(przy obracaniu) GML direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A co miał w innych Event'ach? Czasami samo 'Step' nie wystarczy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ustaw Offsety w spricie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 no tak tylko ze jak dam image_angle=direction to on obraca sie nie we wlasnej osi tylko tak jakby z bokutak jak by obchodzil drzewo tongue2.gif No nie wiem jak ci to wyslumaczyc smile2.gif @up: Nie zrozumiałem tego tekstu co napisał M153Q. :P PS: Offsety to inaczej "Center" w ustawieniach sprita. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Kurde wlasnie o offstecie zapomnailem.... xD nie no juz chyba musze isc spac ;p Dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 PS: Offsety to inaczej "Center" w ustawieniach sprita. Ciekawe od kiedy tak jest. Offsety to offsety a center co center tak jak Czesio to Czesio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi