Muchaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jak zrobić zasięg w kole to znaczy chce aby pocisk był wystrzeliwany dopiero wtedy gdy wróg znajdzie się w kole UWAGA koło jest narysowane w draw i będzie zmioeniać wielkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Użyj collision_circle i podawaj parametry rysowania tego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 if distance_to_object( object ) <= promień koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 if distance_to_object( object ) <= promień koła Jest to wielki błąd bo ja tak zrobiłem i np zamiast promień dzie tokoła wpisać 200 to on bę robił tą akcje po kwadracie!!!! A co to znaczy radius,prec,notme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Niemożliwe, może źle patrzysz ;). Radius - promień Prec - precyzyjna kolizja (0/1) Notme - dotyczy instance tego samego typu, jeżeli dasz 1 - automatycznie kolizje dla tych samych obiektów nie będą sprawdzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zrobiłem tak ale strzela a strzela co jest GML if collision_circle(0,0,125,wrog_podklad,1,0) i użyłem z opcji stwórz z prędkością a w informacji wyszło coś takiego if collision_circle(0,0,125,wrog_podklad,1,0) create instance of object object9 at relative position (0,0) with speed 4 in direction direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 0,0 to punkt startowy. Ustaw go w innym, wybranym miejscu, np. x,y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 to jest wybrane miejsce!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Chcesz powiedzieć, że to koło ma swój początek w lewym górnym rogu planszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Chcesz powiedzieć, że to koło ma swój początek w lewym górnym rogu planszy? To przypomniało mi o tym że muszę dodać x+ i y+ ale to nic nie dało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Podaj swój kod, to się ten błąd wychwyci, na zgadywanki nie mam czasu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi