macwys Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Zakładałem już taki topic ale niema go <_< szukałem po całym forum... A więc chciałbym zapytać jak tworzycie muzyke do swoich gier. I czy ktoś zna programik do robienia muzyczek taich rodem z PEGASUSA :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Modplug czy jakoś tak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 FL Studio 4 :] Do *.midi jakiś starych z 1999r. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Jeśli chce Ci się ściągać 200MB iso, to polecam Rebirth: http://www.rebirthmuseum.com/index.htm (trzeba się zarejestrować). Jest to software'owy syntezator i rythm composer bazowany na prawdziwych maszynach od Rolanda: A tak wygląda program: Jeszcze niedawno kosztował około 200$, ale teraz już jest darmowy i można używać w komercyjnych projektach. Eksport standardowo do wav czyli możesz potem przerobić na co chcesz. Dodatkowo można do niego ściągać dużo modułów zmieniających wygląd oraz dobierane są inne instrumenty i sample. Można je przełączać w czasie odgrywania co powoduje, że każda muzyka inaczej gra. Lista modów: http://www.rebirthmuseum.com/downloads/mods.htm Do tego dociągnij Pattern Maker: http://www.mschill.com/patternmaster/ ... Tylko ja nigdy nie mogę się połapać jak na takich sprzętach robi się muzykę. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 No jak masz własnego keyboarda, to problem z głowy - przenosisz muzykę do Fruity Loop (teraz FL Studio czy coś takeigo). p.s. zmieniłem nazwę tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 28 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Patrzyłem te programy ale są skomplikowane może ktoś zna jakieś prostrze w obsłudze . Zależy mi na muzyczkach w stylu PEGASUSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 a myslisz, że jakby gitara miała jedną strinę i jeden chwyt, to by dawała duzo ciekawych dźwięków?? Dlatego tez ma strun 6 a chwytów ile kto tam wymysli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 A ty to żeś myślał, że robienie muzyki, to powiesz kompowi, ma być tak i tak i masz już muzę? Gdyby tak było, to by przecież nie istniały zespoły muzyczne, bo po co one mają robić muzykę, jak komp wszystko sam zrobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Patrzyłem te programy ale są skomplikowane może ktoś zna jakieś prostrze w obsłudze . Zależy mi na muzyczkach w stylu PEGASUSA. <{POST_SNAPBACK}> A myślisz że jakby człowiek miał jedną nogę to robił by takie wspaniałe triki? Dlatego też człowiek ma nóg dwie a trików ile kto tam wymyśli. Dlatego też zrozum-trudne programy nie są specjalnie takie trudne tylko dlatego że tak ma być i one mają być po prostu trudne. Jeśli program ma wiele funkcji to znaczy że da się wykombinować na nim coś z sęsem na jakimś tam poziomie . Proponuje ściągnąć gotową muze ze strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Jeszcze mu ktoś da jekieś porównanie? Następne porównanie\ironia = temp ban. Jak macie sie powtarzać, to lepiej nic nie piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 FLStudio 4.0 nie jest trudne w obsłudze. Może tylko troche kosmicznie wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Ja używam Cool Edit Pro 2.0. Bardzo w porządku program. Jednocześnie prosty i rozbudowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 A ja, robię w... eJayach :D . Prawie zawsze w Niezbędniku są eJaye. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi