Speaktrap Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Tytuł: Yoshi Jaszczurka Gatunek: Platformówka Opis: Pierwsza wersja mojej pierwszej gry na forum. Yoshi to rasowa platformówka - dosyć bezmyślnej strzelaniny jakich pełno, po prostu bieganie i skok! Celem jest znalezienie klucza i dojście do drzwi (a raczej - bramy, trudno powiedzieć). W pierwszej wersji macie 2 plansze, z czego jedna to trening (a raczej prezentacja obiektów...), nie ma nawet menu - dlatego nie nazwałem tego "demem". Aha - obraz ładowania tymczasowy, oczywiście. Download:Szekedałt! Rozmiar pliku: 1,69mb Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Na razie brak, będzie wkrótce Grafika: Tylko i wyłącznie ja - żadna grafika nie została zabrana. Muzyka: No chyba wiecie :B Screeny: 1 2 3 4 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 No to tak powiem: Muzyka: 2/5 (POPRAW MUZYKĘ TŁA!) Dźwięki: 4/5 Grafika: 3/5 (popraw troszkę) Grywalność: niech będzie 4. I że to twoja pierwsza gra: +1 +1 za to, że to nie kacz de klałn Daję 3.5/5=4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Grafike denna muzyka w miare mało urozmaiceń to 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Heh taka sobie ... Tylko dlaczego "Yoshi", mogłeś nazwać go np. welee bo yoshi to dinozaur(smok?) ... Czekam na poprawe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Jeżeli całkowicie sam robiłeś to jest nieźle ;) Problemem jest zbyt małe urozmaicenie, (o czym pisał już aaaaaa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Nazwa do wymiany (Yoshi też jest zielony - i tyle ma to wspólnego z bohaterem gry, który zapiernicza w cynglach z papieru i bliżej mu do Gexa). Zmień kiepskich w loadingu jak najszybciej! Grafika ok, ale tło to przefiltrowana tekstura z GM-owej biblioteki, "żadna grafika nie została zabrana" to jedno z niestety wielu kłamstw nowych twórców. Sprawdziłem - zmiana intensity daje te same efekty. Silnik sprawia dobre wrażenie, ale moja nieufność do pierwszych gier spowodowana przez zalew chłamu w 2006-2007 sprawia, że nie jestem pewien, czy za silnik odpowiedzialny jesteś ty, czy Tymon, choć trzeba pochwalić niuanse typu bramy, sprężyny czy efekty pojawiające się po zebraniu 1-upa. "Jaja je Kokodżambo" w grze, hmm... pasuje! :P 4/5 - na zachętę! Jeżeli w pełnej zobaczę ten sam poziom wykonania, będzie trójka. EDIT: Pomyłka: tło jest twoje, zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Musze powiedzieć że fajna gierca na początku sterowanie nieco przeszkadza ale da się przyzwyczaić,/ja dam ci : 4/5. Pozdrawiam //W 2 planszy jak doszłem z kluczem do drzwi : FATAL ERROR in action number 4 of Collision Event with object Gracz for object Drzwi: Moving to next room after the last room. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 A mi wyskoczylo Życ -1 i taki blad: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object platfplaza: Error in code at line 1: if (Gracz.y + 15 > y) at position 11: Unknown variable y gra fajna ale troche dziwnie sie nim steruje 3.5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speaktrap Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 A mi wyskoczylo Życ -1 i taki blad: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object platfplaza: Error in code at line 1: if (Gracz.y + 15 > y) at position 11: Unknown variable y Bug, ale popatrz na to z tej strony - masz tu kod jak zrobić platformę, na którą da się wejść od dołu :P Ja się z tym męczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Gra nawet fajna, ale te przeszkody nie pasują. Kiepskich w loadingu usuń, chyba, że chcesz, żeby wszyscy wiedzieli, że twoja gra jest kiepska :P Imię może zostać, dzięki temu fanboje od razu ściągną twoją grę :D ...jest zielony Rasista :P Nie wiem czemu się imiona czepiacie. To tak jakby wasi rodzice musieli wam dać inne imię bo np. Tomasz zostało użyte baaaaaaardzo dawno temu... A muzyka fajna :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nie wiem czemu się imiona czepiacie. To tak jakby wasi rodzice musieli wam dać inne imię bo np. Tomasz zostało użyte baaaaaaardzo dawno temu... Kiedy wpiszesz "Tomasz" w Google grafika, twoim oczom ukaże się milion różnych Tomaszów. Kiedy wpiszesz "Yoshi" tylko ten jedyny Yoshi znany z gier Ninny. To samo dotyczy wszystkich innych wyszukiwarek. Więc to chyba wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi