TuxMan Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Siemka. Akurat zabawiam się w robienie gier przeglądarkowych, a jak dotąd zrobiłem jedną grę w Vallheru: World War III: Totally War. Mam pytanie. Jak nazywa się silnik podobny do tego, którego się stosuje w grze My Fantasy?? Jak ktoś nie wie, co to My Fantasy to niech kliknie na ten link: http://my-fantasy.net Proszę o odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Oni chyba sami napisali, nie korzystali z silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Oni chyba sami napisali, nie korzystali z silnika. Chodziło mi o coś w tym stylu (czyli podobne do tego, to coś ma tak samo działać jak ta gra), nie czysty kod z jednej gry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 to jest ajax gamoniu , pomyśl! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 to jest ajax gamoniu , pomyśl! Kurde, a jaki silnik, nie technologia do pisania takich cudów :] Nazwa silnika mi tylko potrzebna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 no tak , zapomniałem ze my fantasy działa na ugame zmodyfikowanym na rpg... .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Kurde, a jaki silnik, nie technologia do pisania takich cudów :] Nazwa silnika mi tylko potrzebna ;) A ty myślisz, że wszystko na silniku jest napisane ? Może Onet tez jest na silniku ? I nasza-klasa ? Owszem jest, bo silnikiem możesz nazwać każdy większy skrypt podzielony na klasy i moduły na których strona hula, ale to nie znaczy, że jest to dostępny silnik. Są to skrypty tworzone od podstaw i tylko pod dany użytek, dla jednej firmy, nie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Podpowiem, że na silniku PHP i JavaScript. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 A ty myślisz, że wszystko na silniku jest napisane ? Może Onet tez jest na silniku ? I nasza-klasa ? Owszem jest, bo silnikiem możesz nazwać każdy większy skrypt podzielony na klasy i moduły na których strona hula, ale to nie znaczy, że jest to dostępny silnik. Są to skrypty tworzone od podstaw i tylko pod dany użytek, dla jednej firmy, nie więcej. Ok, chyba znalazłem dwa silniki. Przetestuję je ;). Jak zadziałają, to temat zamknę ;) EDIT: Nie działają, dawajcie dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Siemka. Akurat zabawiam się... ... Jak ... ... się stosuje ... ... Proszę o odpowiedzi. :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 no tak , zapomniałem ze my fantasy działa na ugame zmodyfikowanym na rpg... .. Niestety, widzę, że UGame jest po... hiszpańsku :boxed: (wersja ściągnięta z neta) Dalsze propozycje?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Akurat zabawiam się w robienie gier przeglądarkowych, a jak dotąd zrobiłem jedną grę w Vallheru: World War III: Totally War. Zrobiłeś tą grę ? Czy wgrałeś silnik i zmieniłeś logo ? Niestety, widzę, że UGame jest po... hiszpańsku boxed.gif (wersja ściągnięta z neta) To sobie przetłumacz Dalsze propozycje?? emot11.gif Php jest na tyle łatwym językiem programowania że powinieneś jego podstawy opanować w niespełna 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 #up Człowieku nie pierdziel głupot że po 3 dniach załapie podstawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 chyba, że podstwy to dla kogoś echo ''; :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Zależy o kim mówimy. Ja tam podstawy PHP załapałem w parę dni (mam na myśli składnia, podstawowe funkcje, operacje na plikach), ale nie posunąłem się dalej w ewolucji xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 #up Boś głupi :blink: A gnysio, chyba bardziej <?php ?> o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @up A do tworzenia gry ala vallheru wystarczą umiejętności -Sql (zapytanie i wykorzystywanie odpowiedzi na pętlach i nie tylko) -Podstawy obliczeń znane mu już zapewne z gml -i co więcej ? html bo beż tego ani rusz -I najważniejsze! LOGICZNE MYŚLENIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Moim zdaniem silnik Phaos jest dosc podobny do My-Fantasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Boro Casso, a no tak ja nic nigdy w PHP nie pisalem. ohh ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ale Boro Casso ma w sumie rację, przy programowaniu najważniejsze jest logiczne myślenie i kombinatorstwo :P . Funkcje potrzebne do wszystkiego zawsze można w dokumentacji znaleźć. Jedyne co w sumie trzeba opanować to składnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Ale Boro Casso ma w sumie rację, przy programowaniu najważniejsze jest logiczne myślenie i kombinatorstwo :P . Funkcje potrzebne do wszystkiego zawsze można w dokumentacji znaleźć. Jedyne co w sumie trzeba opanować to składnia. Składni PHP można się nauczyć dwie godziny, do perfekcji dochodzi się latami ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Marmot, owszem, ale potem trzeba siedzieć godzinami w tej dokumentacji żeby coś zakumać. Tak logiczne myślenie, ale co z wprawą, doświadczeniem? Bez tego ani rusz pisać jakiś projekt... Ja po prawie półtorej rocznym stażu pisania w PHP nie jestem zbyt dobry ( chociaż, mam przebłyski, jak to mówi zawodowiec ;dd ) , zresztą piszcie co chcecie. Boro Casso, do tworzenia aplikacji w PHP nie potrzeba koniecznie HTMLa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 @up Tak wiem ale za jego pomocą najłatwiej stworzyć interfejs graficzny programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Wiesz, doświadczenie to swoją drogą. Zresztą, kto zabrania pobawić się w Extreme Programming :> ? Ja tak pisałem rok temu grę w C++ i udało mi się zrobić system chodzenia :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 @up Tak wiem ale za jego pomocą najłatwiej stworzyć interfejs graficzny programu. wcale nie, bo z pomocą PHP zrobisz też grafikę, np. PNG - to jest dopiero GUI :) Ba, widziałem nawet flashe w PHP. (razem z XAMPPem chyba jest przykład) HTML to tylko jedna z opcji jakie daje PHP, możesz robić grafiki, PDFy a nawet akrusze Excela. Tylko z ciepłą kawą są problemy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 @up Domyśliłem się, patrząc po funkcjach do rysowania itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 W poprzednim temacie brałem udział w offtopie. Tutaj też się taki utworzył i nawet sam bierzesz w nim udział, gnysek. Czemu nie dasz im warna, tak jak mi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Moim zdaniem silnik Phaos jest dosc podobny do My-Fantasy Właśnie zasysam Phaosa. Poinformuję o jego działaniu w Edicie :P EDIT: Teraz wysyłam go na FTP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Właśnie zasysam Phaosa. Poinformuję o jego działaniu w Edicie tongue2.gif Ale po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Ale po co ? Sam mi poleciłeś Phaosa, a ja chcę was poinformować o jego działaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi