Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam :D Mam pytanie : ) czy da się napisać coś takiego żeby to chroniło dany plik? Że np jak ktoś mi go ukradnie to jak bedzie chciał go otworzyć/edytować to wyskoczy mu jakiś błąd albo coś? ^^ Albo Jeśli Macie jakieś dobre programy do takiego czegoś to bardzo bym prosił nazwy tych programów lub linki do nich : ) Z Góry Dziekuję : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Są programy do tego. Wpisz sobie w google szyfrowanie plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Ale właśnie kolega potrzebuje takiego dll-a : P inaczej nie chce i chce tylko wiedzieć czy da się takie coś zrobić : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 w gm? raczej kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Nawet nie musi być w GM :P np w takim Microsoft Visual C++ bo mi ludzie mówili, że się nie da :P i jeśli ktoś ma jakiś tutorial jak to zrobić albo by mi wytłumaczył to bym był bardzo wdzięczny :P Jak coś to prosze Pisać na gg :P 6515431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Jeśli chodzi o szyfrowanie, zaglądnij tutaj. Jak napisałe TeeGee w tym temacie: jest prosty w użyciu, dość wygodny i dobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dobra Dzięki ^^ Hmm tam przeczytałem, że przed włączeniem gry trzeba odszyfrowywać hmm,a nie da się tak zrobić,że jak jest zaszyfrowany to gra i tak go odczyta? ; > Oj przepraszam :D to tyczyło się modyfikacji pliku ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dobra Dzięki ^^ Hmm tam przeczytałem, że przed włączeniem gry trzeba odszyfrowywać hmm,a nie da się tak zrobić,że jak jest zaszyfrowany to gra i tak go odczyta? ; > Jak można wyczytać w temacie: nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 A zrobię małą autoreklamę: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12748 Jest to wersja 0.1, tylko jedno szyfrowanie ma dopiero, ale pracuję nad wersją 1.0 już, jeszcze w lipcu będzie wydana :P . Możesz nią sobie zaszyfrować pliki zasobów gry i je potem odszyfrować. W wersji 1.0 będzie możliwość szyfrowania dowolnych typów plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Ale mi to jest potrzebne do silnika Tibii zeby zaszyfrowac pliki typi Tibia.spr zeby nikt nie mogl grafiki ukrasc :P, ale zeby server mogl normalnie to wczytywac :P Chyba rozumiecie nie ?^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Jeśli masz kod źródłowy tibii, to możesz takie coś zrobić, jeśli nie to daruj se ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Ok dziękuję wszystkim za pomoc i zamykam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi