OriPL Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 witam mam problem bo nie pamietam pewnych znakow wiem ze: GML && - jezeli oba warunki sa spelnione || - (nie jestem pewnien) jezeli jeden z warunkow jest spelniony i tutaj juz wogule nie mam pojecia - jezeli zaden warunek nie jest spelniony czy mogl by mi ktos to uzupelnic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Tu sprawę załatwi po prostu else Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 GML { if (!warunek){ //instrukcje } } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 && - jezeli oba warunki sa spelnione -- :thumbsup: || - (nie jestem pewnien) jezeli jeden z warunkow jest spelniony -- uzyj or i tutaj juz wogule nie mam pojecia - jezeli zaden warunek nie jest spelniony GML if [warunek] != costam && warunek != costam { kod } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 && to to samo co and || to to samo co or ! to to samo co not czyli żaden warunek to jest !warunek and !warunek lub not warunek and not warunek lub not (warunek and warunek) Oczywiście w domyśle warunek to to samo co warunek=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 || - (nie jestem pewnien) jezeli jeden z warunkow jest spelniony -- uzyj or Jeżeli tylko jeden to ^^ ... jak masz || to mogą być wszystkie spelnione, byleby byl jeden z podanych. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 lol ja chce zebyscie to tylko przetlumaczyli a nie podawali jakies przyklady... reszte sobie sam zrobie: && - || - i z tego co wiem jest jeszcze jeden taki znak tylko go nie pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 i z tego co wiem jest jeszcze jeden taki znak tylko go nie pamietam. ^^ ? To co misiek podawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi