OriPL Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 witam nie moge zrobic cos kilizji kod mam taki: EVENT STEP obj_player GML if place_meeting(x,y,obj_Bush1) then speed=0 no i jak wchodze to nic sie nie dzieje... poprostu przechodze przez objekt... a jak dam: EVENT KOLIZJA z obj_Bush GML speed=0 to wtedy dziala... co musze zrobic w pierwszym kodze zeby to dzialalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A może: GML if place_meeting(x,y,obj_Bush1) { speed=0 } ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @up: nie masz racji. Konstrukcja: if () wyrażenie; a if () { wyrażenie; } to to samo. Sytuacja zmienia się gdy jest więcej wyrażeń czyli if () { wyrażenie1; wyrażenie2; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 odświezam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 if not place_empty(x,y,obj_Bush1) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Daj mu solid, sprawdziłem i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Daj mu solid, sprawdziłem i działa. dalem solid w obj_player i obj_Bush... i nie dziala:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 a poco w player ?, starczy w tym bloku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi