Shockah Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Top-Down Shooter Example Napisałem przykład strzelanki z widokiem od góry, który jest bardziej rozbudowany od tego 4-częściowego przykładu autorstwa Jakluba. Przykład pokazuje jak zrobić: -poruszanie się gracza na 2 sposoby -różne rodzaje broni i osobne naboje do każdej z nich -głupie potwory (chodzące w losowym kierunku) -mądrzejsze potwory (chodzą w twoim kierunku gdy jesteś w miarę blisko) -strzelające potwory (chodzą losowo, gdy jesteś blisko - strzelają, gdy się oddalasz - gonią cię) -znajdźki (amunicja, apteczki) -drzwi które można otworzyć (klawisz F) -drzwi na kartę (a'la Doom) -drzwi aktywowane przyciskiem https://gmclan.org/up2763_11__example_tds.html Myślę, że się przyda początkującym. Wymagana zarejestrowana wersja Game Makera! EDIT: Zapomniałem o możliwości zranienia nas przez potwory nie strzelające... Za moment poprawię. Poprawione! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Nie da się przechodzić przez drzwi, nawet gdy były otwarte ... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Da się. Sprawdzałem na obydwóch sposobach poruszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Fajne, ale znalazłem buga. Gdy pasek Health jest cały czarny, to dalej mogę żyć. Dowód: Dużo roboty oczywiście zasługuje na 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wiem, ale to już chyba nie problem zrobić GameOver. To miał być tylko przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Porządny przykład :P Dam piątkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 przykład tylko i wyłącznie dla osób mających minimalną styczność z GM'em. ale wykonany poprawnie i schludnie więc dobrze jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 malutki przykład ale w miare dobry, serio. 4/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ładne. Mógłbyś jeszcze zrobić zsuwanie się po ścianach (wkurzające jest jak nie możesz trafić w przejście, albo się zatniesz na ścianie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dam piątkę A ja dziesiątkę :P ty mi piętnastkę a ja ci w maskę :D lub Daj mi piątkę ja ci dziesiątkę ,ty mi pientachę a ja ci w machę Dobra koniec offtopu 10/10 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi