bartas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mam 2 roomy i można zrobić tak że po ściągnięciu update gry będzie dodawany trzeci room jakieś obiekty a w tych obiektach kod, aktualizowany zostanie kod w obiektach które istniały przed update? Można tak zrobić? Jak tak to jak? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Musisz zrobić zapasowe roomy. Za pomocą jakiegoś DLLa, np. GMsock pobierać update, zakodować i wkleić do pliku. Gra ma za zadanie sprawdzać i wykonywać kod napisany w nim (np. instance_Create). Ale to wyższa szkoła jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Myślałem nad plikami INI. Było by w nim napisane gdzie jaki obiekt się znajduje potem gra by to odczytywała i ustawiała obiekt na danej pozycji. Tylko że nie wiem jak room stworzyć przez taki plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie da się (chyba, że o tym nie wiem o.O) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Możesz zrobić zewnętrzne pliki, które by zawierały dane takie jak np. mapy do gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Piczer oczywiście że się da :) GML next = room_add() room_goto(next) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 No, no to dobrze :) @bartas, tyle odpowiedzi wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 wystarczy już mam koncepcję z INI :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi