Slax Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam was :P Dzisiaj grałem sobie w Almora Online i tam w katalogu gry jest folder "Screenshot" i gdy w grze nacisnę "F5" to do tego katalogu zapisuje się screen i jest on numerowany czyli 1,2,3,itd. I moje pytanie to jak takie coś zrobić? Proszę o pomoc :] PS. Szukałem na forum i nie znalazłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 zapisz se gdzieś w pliku numer ostatniego screena i potem dodawaj do wartości 1. i oto mamy nową nazwę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 GML var file, i; i = 1; file = "scr"+string(i)+".bmp"; if file_exists(working_directory+"\screenshots\"+file) then { while (file_exists(working_directory+"\screenshots\"+file)) { i += 1; file = "scr"+string(i)+".bmp"; } } screen_save(working_directory+"\screenshots\"+file); Przynajmniej tak sobie ostatnio zrobiłem do The Dimensionera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zapisz w pliku (np. ini) numer screenshota i korzystaj z niego przy tworzeniu nowego screena. Co do tworzenia screena to są funkcje pokroju screen_save(); EDIT: Znowu jestem za wolny... ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Shocker51374 Wielkie dzięki ! Zamykam :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi