Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mam problem ze zrobieniem plecaka. Gdy wejdę na przedmiot to on oczywiście znika, ale w plecaku już się nie pojawia. Oto plecak http://www.gmclan.org/up4145_12_Plecak.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Daj plik w .gm6 inaczej nie lookne, albo opisz dokladnie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Jakbym miał gm6 to bym dał kumplowi na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 no to opisz o co ci dokladnie chodzi, pokaz jakie masz skryty i gdzie je trzymasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 https://gmclan.org/up539_11_Plecak.html zkonwertowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 nie bylo ci zal klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mi żal jest was, że tu spamujecie sobie <_< Return o ile wiem kończy funkcję zwracając jakąś wartość. W add_item jest za dużo pętli, wystarczy GML for (i=0; i<100; i+=1;) { //jeszcze raz przeszukaj wszystkie sloty, tym jednak razem //dodaj w pierwsze wolne miejsce if global.item==0 { global.item=jaki; break; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ten klucz to przeciez nie jest grafika ktora bedzie w grze! Nobody pojawia mi sie po Twoim kodzie to: COMPILATION ERROR in Script: add_item Error in code at line 1: ERROR in at position 7: Assignment operator expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 To już ty coś źle zrobiłeś, u mnie wszystko ładnie działało. Sprawdź sobie pierwszą linijkę <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No teraz jest inny błąd: ERROR in action number 1 of Collision Event with object obj_bohater for object obj_key: In script add_item: Error in code at line 5: if global.item==0 at position 12: Unknown variable item or array index out of bounds Co to znaczy i co mam zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 To znaczy, że nie zainicjowałeś w Create zmiennej item lub przekroczyłeś granicę tablicy, co jest mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tak, to też pamiętam. Nie ustawiłeś objektu obj_init <_< Po co tyle objektów robisz, jak z nich nie korzystasz? Wystarczy jeden kontroler, a nie osobny objekt do każdej akcji. Pamiętajcie, im więcej objektów tym więcej procka i pamięci zżera wasza gra! Optymalizacja ludzie, optymalizacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Optymalizacja ludzie, optymalizacja! No dobra, przykład zrobiłem od nowa i zupełnie inny plecak dałem. Teraz plecaka nie widac dalej.... http://www.gmclan.org/up4145_12_1ff9c611c5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 O.O Powiedz mi, tylko szczerze. Jak długo pracujesz z GameMakerem?! Zapomniałeś o dodaniu objektu plecaka do roomu o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ponad 2 tygodnie ale to nie ma nic do rzeczy... były głupsze pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 O.O Powiedz mi, tylko szczerze. Jak długo pracujesz z GameMakerem?! Zapomniałeś o dodaniu objektu plecaka do roomu o.O Kocham kolor #EEF2F7 i #F5F9FD :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Eee to faktycznie :D Teraz nie widac plecaka ale cos pokombijnuje. Dzieki A ten kolor to zeby mnie wkurzyc? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Nie bardzo, bo jak ja wsadziłem ten objekt to działało o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Pojawiają się przedmioty w miejscu plecaka ale nie widać go. Mniej więcej tak: http://www.gmclan.org/up4145_12_86b1a2a708.html No i jest cały ekran zielony przed rozpoczęciem gry. Dopiero jak nacisne "esc" to zaczyna sie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 ^^ to jest info w objekcie ObjPlecak skasuj kod show_info() A mam pytanie czy plecak ma ustawiony jakiś sprite^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Plecak się nie rysuje po prostu. Musisz go narysować... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ok, już działa. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi