trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 chce aby przy kolizji ludzika z bronią jesli nacisne spacje broń znikała, ale nie wszystkie bronie jakie są na planszy tylko ta jedna z którą ludzik koliduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 chce aby przy kolizji ludzika z bronią jesli nacisne spacje broń znikała, ale nie wszystkie bronie jakie są na planszy tylko ta jedna z którą ludzik koliduje GML (keyboard_check_pressed(vk_space)){ instance_destroy() } i to daj przy kolizji broni z ludzikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ale ja chce przy kolizji ludka z bronią :] dlatego sie pytam jak to zrobic bo tak to tez bym umieł :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 to daj to przy ludku i zaznacz w kodzie na "other" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ale nie tylko znikanie mam w kodzie są tam tez inne akcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 to daj to w oddzielnym kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 a nie zna ktoś kodu zeby to bez kombinacji zrobic? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 a co ci szkodzi dać oddzielny kod ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 nie działa mam dosc nagmatwane w tym kodzie i musze miec to normalnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 nie działa mam dosc nagmatwane w tym kodzie i musze miec to normalnie :P przeciez ci lolik podal najprostszy i najsensowniejszy sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Step broni: GML if distance_to_object(ludek)>=0 && keyboard_check_pressed(vk_space) { instance_destroy() } O to ci chodzilo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 lepiej dać to w kolizji broni z ludkiem, naprawdę i z samym if keyboard_check Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 no musiałem zmienic na bron koliduje z ludkiem bo nie wyszło by nic z tego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi