Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Otóż stworzyłem już grę rpg i chcę z niej zrobić grę mmorpg, jednak pojawia się problem nie wiem jak zrobić taką grę. Chcę żeby można było zakładać konta i się na nie logować a postać by się zapisywała. Jeśli można to może jakiś przykład lub kurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 https://gmclan.org/index.php?artykul=46 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 tylko jeszcze Yoda jakbyś mi powiedział jak nazwać objekt w jakim evencie i w jakim pliku czy wy client czy wy serwer te skrypty dać bo tam niema napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Może ci jeszcze całą grę zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ogólnie rzecz biorąc, potrzebna Ci jest baza danych, w której będą trzymane informacje o kontach graczy oraz serwer gry. Plus oczywiście klient, żeby można było się z tym serwerem połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Całej gry mi nie zrobisz bo mam już silnik :P , a tylko jest mi potrzebne zrobić te rzeczy z logowaniem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 No to najpierw wypadałoby coś wiedzieć o programowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Sorry pomyliłem słowa :P chodziło mi oto że wszystko zrobiłem beż żadnego silnika zrobionego przez kogoś i tylko zostało mi zrobienie serwera i clienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 No i to wcale nie jest takie proste. Musisz najpierw zrozumieć jak to działa, przeanalizować funkcje, przykłady i potem napisać sobie silnik online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 A może powiesz jak to działa ? Bo ja też nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ludzie się domagają Yoda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Skoro "ludzie się domagają" to lepiej zrobić artykuł, prawdę mówiąc chętnie bym takowy przeczytał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Syliusz bardzo chętnie nam taki artykuł napisze :) Nie Syliusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Lol, no to przecież są przykłady i artykuły na GMClanie na ten temat. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dobra dobra ludzie spokojnie i tak już mi dużo pomógł Yoda. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi