Sebaz69 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 :bye1: heja , robię strzelankę top-down coś ala triumph war 2099 (grał ktoś?) , i mam problem ze strzelaniem po ukosie , próbowałem tych kodów z poprzednich postów ale mi nie działały , do chodzenia używam kodu: if place_free(x-2,y) x-=2 pomóżcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 proszę poruszanie_8_kierunkowe.gm6 w sumie można by to fajnie zrobić z wyrównaniem do siatki :P PS. nie grałem =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Sorry, że w tym samym temacie. W przykładzie powyżej, sprite objektu(strzałki) zamieniłem na https://gmclan.org/uploader/4089/img.gif . Jak zrobić aby pocisk "wylatywał" przy lufie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Użyć lengthdir'ów GML i=instance_create(x, y, objBullet); i.x=lengthdir_x(10,image_angle); i.y=lengthdir_y(10,image_angle); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaz69 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 thx :D , Marek.S za kod, wszystko ładnie się zrobiło , jak ukończę to dam cię w creditsach :thumbsup: P.S. jak mogę zrobić animację chodzenia :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi