MiChAl200 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 GDy jest zmienna health to żeby zrobić pasek wystarczy włożyć klocek. Ale gdy robisz inne zmienne to jak za pomocą kodu zrobić by pasek życia przesuwał się z ekranem i nie nad Bohaterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 GML draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna, view_yview[0]+10,false); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Draw Event for object kierownik: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: 0,false); at position 2: Symbol , or ) expected. taki się pojawia błąd nie jest dobrze coś pomieszłem a przy okazji napisałeś: draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0]+1 0,false); te czwarte view napisałeś wiev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 nom zdarza sie literówka, ale to wypada samemu poprawić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 chce albo przecinka albo nawiasu; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 albo nie zamknales bloku (znakiem }) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Draw Event for object kierownik: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: 0,false); at position 2: Symbol , or ) expected. taki się pojawia błąd nie jest dobrze coś pomieszłem a przy okazji napisałeś: draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0]+1 0,false); te czwarte view napisałeś wiev Przecież już napisał o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 oj chyba jednak nie :boxed: a co do błędu : u mnie wyskoczył bo pomiędzy 1 i 0 jest spacja. Backspace w ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a jak w tym kodzie zmienić położenie paska i jak zmienić kolor paska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 dodać lub odjąć wartość od view_xview[0] albo view_yview[0] a kolor : draw_set_color Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 czyli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 czyli przed draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0]+1 0,false); uzyj funkcji draw_set_color :whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a ja próbowałem też zmienić położęnie paska i napisałem w tym : draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0]+1 0,false); zamiast zero napisałem wartość położenia czy to dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a ja próbowałem też zmienić położęnie paska i napisałem w tym : draw_rectangle(view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0]+1 0,false); zamiast zero napisałem wartość położenia czy to dobrze? Nie, zero to numer viewa. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 to źle... do tych viewów czyli do: view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0] dodajesz sobie liczby np.: GML view_xview[0]+20 I tak dalej i tak dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 to źle... do tych viewów czyli do: dodajesz sobie liczby np.: GML view_xview[0]+20 I tak dalej i tak dalej ;) Tak jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 EDIT ale jak jest ten kod view_xview[0],view_yview[0],view_xview[0]+zmienna,view_yviev[0] to ten + przy zmienna to do niego napisać warość? tak zrobiłem ale pojawił się błąd. Podajcie mi przykład: x1=420 y1=420 x2=570 y2=420 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 jak masz wszystkie potrzebne współrzędne to wywal +zmienna i +10 i wpisz te swoje. Ale odrazu mówie że nie są zaciekawe :D y2 zrób trochę większe - chyba że chcesz mieć taki cieńki pasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 draw_set_color(c_green) draw_rectangle(view_xview[0]+420,view_yview[0]+420,view_xview[0]+570,Zdrowie,vie w_yview[0]+420,false); Dałem taki kod. ale on mi nie działał był błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Za dużo argumentów. Zrobię ci ten pasek ale ile u ciebie jest max zdrowia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 a = Zdrowie*570/100 draw_set_color(c_black) draw_rectangle(view_xview[0]+420,view_yview[0]+420,view_xview[0]+570,view_yview[ 0]+430,false); draw_set_color(c_green) draw_rectangle(view_xview[0]+420,view_yview[0]+420,view_xview[0]+a,view_yview[0] +430,false); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 to jest cały kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 A co byś jeszcze chciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 EDIT Jest dobrze. dzięki!! ZAMYKAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi