tommouluss Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ten kod: GML if point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)>direction direction+=3 else direction-=3 Powoduje obracanie z opóźnieniem lecz gdy nadejdzie moment przejścia ze 360 stopni do 0 to hero bierze kąt drugą stroną... Mógłby mi kto doradzić by hero zawsze brał myszkę z dobrej strony? Mam nadzieje że zrozumiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dodaj jeszcze warunek typu: jeśli direction<0 to direction=360 i na odwrót. Mysle ze zrozumiesz o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommouluss Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ee a co to da? :boxed: Chyba nie zrozumiałem :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @Grabus: Mu chodzi o to, że jeśli direction wynosi 359, a point_direction() 1, to direction będzie się zmniejszało, choć raczej powinno się zwiększać. Poszukaj na forum. Niedawno był taki topic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 jak się obiekt nie porusza to użyj mp_potential_step i wstaw speed 0 to zadziała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommouluss Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 @UP Super :) ale dalej nie ma opóźnienia ;( @Matthew szukam szukam i ni ma mógłbyś w tym topicu napisać jak to zrobić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8939&hl Trochę się namęczyłem, ale znalazłem. Nie wiem, czy ci to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi