PsichiX Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nazwa: GM Log Console v3.0 Autor: Pieter6 Drobne poprawki: PsichiX Wersja GM: 6.1 Opis: System konsoli typu Quake3 do gier w GM. Autor (Pieter6) wyraził zgodę na umieszczenie przeze mnie poprawionej wersji. Jesli chcesz uzyc tego silnika w swojej grze musisz dodac mnie (Pieter6) do Credits !!! Download: https://gmclan.org/up1105_11_CONSOLEv3_0.html Info: (Pieter6) Wcisnij F12 i wpisz /help :) przy wpisywaniu komendy nie zapomnij o znaku / Tym razem dodalem fajny font i mozliwosc kolorwania kazdego slowa z osobna. By pokolorowac slowo trzeba uzyc tagow np: Piszemy tak: ^1Hello ^4World A wychodzi: Hello World No a tutaj daje pelny spis tagow: ^1 - czerwony ^2 - zielony-limonkowy ^3 - zolty ^4 - niebieski ^5 - aqua ^6 - purpurowy ^7 - bialy ^8 - czarny Ten system tagow zostal przeniesiony z gier z enginem Quake 3! Nowosci: ** v3.0 ** - Tekst wpisywany teraz w " " jest oznaczany jako jeden argument... - Dodana funkcja cons_removetags dzieki ktorej mozesz pozbyc sie nie potrzebnych tagow koloryzujacych... - Dodana funkcja dzielenia za dlugiego tekstu na kawalki... - Dodano system hasla przed uruchomieniem konsoli... - Bardziej zoptymalizowany kod... - Dodano komentarze... - Kilka drobnych poprawek i udogodnien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Bardzo ciekawa konsola. :] Trochę dziwny pomysł z tą czcionką w sprite. :P 4/5 bo mi komendy nie działają :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jak to nie dzialaja? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jak to nie dzialaja? O.o o, już działają :jezor: zapomniałem dać / Załóżmy że dałem 5 :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Fajna idea z tymi tagami od kolorów, chociaż już dawno sam taki sobie zrobiłem. xD #Pieter, niżej. Nie w miejscu publicznym. proszę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Dzięki PsichiX za poprawki i napisanie tego tematu :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 No nawet fajny pomysł z tymi komendami, ogólnie dobrze wykonane, dam 4/5. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 W sumie to miało służyć do debugowania swoich gier ;p no ale może być też przydatne do kodów, komend i innych takich :P idealne do strzelanek przez neta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Sypie mi coś błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 no w sumie mi też sypie błędem przy komendzie /get ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nudzi się Wam wszystkim i tyle. ;D Ale przykład porządnie wykonany, więc 4/5 się należy... ;) BTW. Console lepiej wychodzą w c++. ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 No własnie, i nie wiem czemu ucina komendy ;o (ostatnie litery) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Ucina ostatnie literki! usuń ten błąd Pieter bo nie ocenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 I jak się napisze kolorowy tekst i jest za długi to przenosi część do następnej linijki, ale ta część już nie jest w tym kolorze tylko jest biała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jak szerokosc ustawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 chyba tam nawet nie dodałem ustawiania szerokości ;/ wysokość tak, ale szerokość nie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 EPIC FAIL i to tera na nic jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 EPIC FAIL i to tera na nic jest!FAIL! a może byś tak kod przejrzał (draw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 dla mnie za skomplikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 po wpisaniu /get mi takie coś wyskoczyło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dawka bo musisz dać dwa argumenty :P np. /get siema elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Fajny przykład konsoli, oczywiście 5/5 :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Super ;] 5/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Dawka bo musisz dać dwa argumenty :P np. /get siema elo Powinno być zabezpieczenie. Np. wszystkie argumenty przerabiane na stringa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 w sumie byłem głupi jak to pisałem ;p daaaaaawno temu i nie myślałem o takich rzeczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi