nekrus2 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wie ktos jak zrobic by bochater mogl pchnac obiekt o iles w karzda strone bo nie potrafie tego znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 http://www.yoyogames.com/make/tutorials Tutorial 4 - maze games. Tam masz przepychanie kamieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 if keyboard_check(vk_left) and place_meeting(x+4,y,obj_gracz) and place_free(x-4,y) then x-=5; if keyboard_check(vk_right) and place_meeting(x-4,y,obj_gracz) and place_free(x+4,y) then x+=5; tak nie lepiej? (step objectu który ma się przesuwać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekrus2 Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 mam problem obiekt dalej nie chce sie przesówac Mozesz dokładnie powiedziec gdzie to wsadzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 więć masz tak.... kolizja 'kamienia' z tym co ma go przesuwać tu i myślę, że to tyle. jak nie wiesz jak mają być te ustawienia wszystkie w tym, to zajrzyj. to jest maze_3, obj_block Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekrus2 Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 f keyboard_check(vk_left) and place_meeting(x+4,y,obj_gracz) and place_free(x-4,y) then x-=5; if keyboard_check(vk_right) and place_meeting(x-4,y,obj_gracz) and place_free(x+4,y) then x+=5; dasz jeszcze kod na góre i dół ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 GML if keyboard_check(vk_up) and place_meeting(x,y+4,obj_gracz) and place_free(x,y-4) then y-=5; if keyboard_check(vk_down) and place_meeting(x,y-4,obj_gracz) and place_free(x,y+4) then y+=5; Nie wiem czy ten Twój kod działa ale jak tak to masz na górę i dół. Tylko chyba pomyliłem się z plusami i minusami, jak tak to sobie pozmieniaj tylko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekrus2 Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Dzięki za kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi