KoRn Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Przepraszamy, ale dostep do serwisu GMCLAN.ORG poprzez anonimowa siec TOR zostal zablokowany. wtf? moze mi ktos to wyjasnic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ranmus poblokował tora po prostu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ranmus poblokował tora po prostu. :) a co to jest? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Tor jest projektem, który pomaga chronić użytkowników przed inwigilacją w postaci tzw. analizy ruchu (ang. traffic analysis), która zagraża anonimowości, prywatności, prowadzeniu poufnych interesów i osobistej komunikacji i bezpieczeństwu państwa. Tor chroni cię, przekazując twoją komunikację poprzez rozproszoną sieć przekaźników sieciowych uruchamianych przez wolontariuszy na całym świecie: zapobiega to odkrywaniu, jakie strony odwiedzasz poprzez podsłuchiwanie twojego połączenia internetowego i zapobiega to odkrywaniu twojego miejsca pobytu prez strony, które odwiedzasz. Tor działa z wieloma już istniejącymi aplikacjami, łącznie z przglądarkami internetowymi, komunikatorami, zdalnym logowaniem i innymi, opartymi na protokole TCP. Opis ze strony Tora (wikipedia won). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Coś ci Ranmus nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja sobie siedzę na Torze, zaraz zobaczymy czy mi działa. Przepraszamy, ale dostep do serwisu GMCLAN.ORG poprzez anonimowa siec TOR zostal zablokowany. Cholera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Coś ci Ranmus nie wyszło. Nie, po prostu na liście tora znajduje się Twoje IP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Prawie takie ograniczenie jak na ITF, u nas nie da się wejść przez IE :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Bagno: O, to masz około 30% odwiedzin mniej ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Gnysek, Moje IP? ;s To zobacz mówie dobrze Ranmus zablokował dostęp normalnym użytkownikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Bagno: O, to masz około 30% odwiedzin mniej ;D Normalnie tylko płakać :E To nie moja wina, że mybb nie lubi IE :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Gnysek, Moje IP? ;s To zobacz mówie dobrze Ranmus zablokował dostęp normalnym użytkownikom. Nie, Ranmus tej listy nie przygotował :) A Twoje IP z jakiegoś powodu widocznie się tam znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Mały offtop, ale czy zdejmiecie mi bana na gmclan.org? :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Masz na myśli swoje poprzednie konta? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Nie mam na myśli swoich poprzednich kont, lecz moje IP: 84.205.18.233 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Mi tam strona dziala ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 mnie tez działa bez zarzutu wiec w czym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Działa, bo nie używacie TORa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Twoj numer IP nie ma dostepu do tej strony. Teraz rozumieją w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Gnysek, ile tobie można pierdolić, że moje IP nie jest zablokowane? ;s :o Gratuluje IQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 O kurcze, zapomniałem dodać blokadę TORa na forum. :) Ranmus, ile tobie można pierdolić, że moje IP nie jest zablokowane? ;s ohmy.gif Gratuluje IQ.Po pierwsze nie wiem ile razy, bo z Tobą nie dyskutowałem przecież na ten temat i nie wiem o co Ci w ogóle chodzi. Narysowałeś sobie jakiegoś ranmusa na ścianie i gadasz z nim w wolnych chwilach, gdy mnie nie ma na gmclanie? Po drugie, gdzie niby pisałem, że masz zablokowane ip? Po trzecie, nie tym tonem. wtf? moze mi ktos to wyjasnic?Już poprzednicy wyjaśnili. Ja tylko dodam, że w celu blokowania tora korzystam z dwóch serwisów: sectoor.de -> sprawdź poprzez ten link swoje ip (podmień numerki): http://www.sectoor.de/tor.php?ip=127.0.0.1 ahbl.org - > http://ahbl.org/docs/torbl (tutaj musisz puścic normalnie query hosta z odpowiednim spreparowaniem poddomeny) Po prostu któryś z serwisów mam nieaktualne wpisy albo masz dynamiczne ip i trafiło Ci się jakieś zablokowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 O kurcze, zapomniałem dodać blokadę TORa na forum. :) Po pierwsze nie wiem ile razy, bo z Tobą nie dyskutowałem przecież na ten temat i nie wiem o co Ci w ogóle chodzi. Narysowałeś sobie jakiegoś ranmusa na ścianie i gadasz z nim w wolnych chwilach, gdy mnie nie ma na gmclanie? Po drugie, gdzie niby pisałem, że masz zablokowane ip? Po trzecie, nie tym tonem. Już poprzednicy wyjaśnili. Ja tylko dodam, że w celu blokowania tora korzystam z dwóch serwisów: sectoor.de -> sprawdź poprzez ten link swoje ip (podmień numerki): http://www.sectoor.de/tor.php?ip=127.0.0.1 ahbl.org - > http://ahbl.org/docs/torbl (tutaj musisz puścic normalnie query hosta z odpowiednim spreparowaniem poddomeny) Po prostu któryś z serwisów mam nieaktualne wpisy albo masz dynamiczne ip i trafiło Ci się jakieś zablokowane. Działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Kurde Ranmus sorry, to miało być do Gnyska. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi