Cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mam problem niewiem jak zrobić żeby po zderzeniu z obiektem i naciśnięciu entera informacja wyświetlała mi się w lewym gurnym rogu, ale nie taka w odźielnym oknie tylko w tym samum :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 if check_keyboard(vk_enter){draw_text(x,y,'to co chcesz napisać')} O to Ci chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 coś niedziała bucior no a jeszcze jedno jak zrobić aby padał deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 W gm 6.1 masz klocek do tego. Draw/create an effect. A w wersjach niższych na particlach samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Nikolas 1 a jak zrobić żeby ten deszcz ćiągle leciał a nie chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dać do draw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Co z tym jak zrobić żeby po zderzeniu z obiektem i naciśnięciu entera informacja wyświetlała mi się w lewym gurnym rogu, ale nie taka w odźielnym oknie tylko w tym samum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Co z tym jak zrobić żeby po zderzeniu z obiektem i naciśnięciu entera informacja wyświetlała mi się w lewym gurnym rogu, ale nie taka w odźielnym oknie tylko w tym samum <{POST_SNAPBACK}> Żeby się wyświetlała wiadomość nie w oddzielnym okienku to użyj draw_text(x,y,'tekst'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 oczywiście w draw. Z tego co czytam to chodzi ci o wyświetlanie komunikatów coś na styl Firefoxowego "Zakończono Pobieranie". Tego nie da się zrobić jedną linijką kodu, tutaj trzeba włozyć ogrom pracy. Np. w moim Farmerze Franie, około 10 skryptów czuwa cały czas nad tym, czy komunikat można aktualnie wyświetlić, czy nic nam nie przeszkadza w wyświetleniu, czy postac może się poruszać, czy czas gry może mijać - wszystko reguluje ustawienia jednego okienka z tekstem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Dobra z tamtym pytaniem se poradziłem. Jeszcze jeden problem: Problem polega na tym że mam przedmiot w plecaku i gdy wejde do innego room'a to znika, jak zrobić żeby nieznikał. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi