PsichiX Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Witam. Robilem ostatnio taka minigierke i doszedlem do takiego oto momentu, ze nie wiem czy kontynuowac. mysz - kierunek i marsz Mozecie chodzic i ogladac skromna sieczke w wiosce, bo tutaj nikt was nie zabije. To taki poczatkowy engine. Jest tam ciekawy wg. mnie efekt glosnosci dzwieku zaleznie od odleglosci od zrodla. LINK Enjoy I powiedzcie, czy warto ukonczyc? (z poczatku bylo na Xenonie (stad logo), ale jakos ostatecznie zrobilem bez ;p ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Miałem błąd (możliwe że źle pamiętam) iż w lini 85 w step obiektu tripod w point_distance(x,y.....) x nie ma wartości. Ogólnie fajnie wygląda, tylko jak pojawaic się ten robot to wszytkie ludki których było pełno znikają w 1 sek. a później rzadko spotykam pojedynczych. EDIT: http://www.gmclan.org/uploader/863/bez_tytu_u.png błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Szczerze mówiąc, nie wiem o co w tym chodzi, ale podoba mi się animacja tych przerośniętych żuków. =p Ale gdy próbowałem zwiedzić je od dołu: ERROR in action number 1 of Step Event for object tripod: Error in code at line 85: if(point_distance(x,y,_id.x,_id.y)<800) at position 28: Unknown variable x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 wygląda fajnie, ale czy kontynuowac? nie wiem bo puki co grywalności brak @UP ten sam blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No to takie poczatki gry byly. a ten blad to nie kumam - wylaczylem ta linijke (dalem jako koment) i mi skompilowalo z nia O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Hm też ten błąd. I nie kumam trochę WTF co to w ogóle, co się tam robi? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Gra miala byc typu survival, ale wylaczylem zabijanie gracza zeby przetestowac. Wioska inków zostala zaatakowana przez kosmitow i ich tripody. a celem gracza mialo byc zabranie jak najwiecej npc do swiatyni da poludniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Przudało by się zrobić jakiś efket wysokości jak wchodzi się na świątynie, by wyglada jakby chodziło się po płaskim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ja również mam ten błąd: A co do kontynuacji: jak najbardziej. Od samego początku jest klimat, zależność dźwięku od źródła - świetne. Mi się podoba, ale szczególnie za ten klimat. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Też jestem za! Kontynuuj prodżekt! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 mi skompilowalo z nia A to od kiedy w GM się kompiluje? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Dosłownie nic nie widać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 O co chodzi w tej grze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Luksor pacz pierwszy post. fajna grafika, efekty i klimat :D może jednak dało by sie coś z tego zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Troszke straszna ta gra jak się chodzi w takiej ciemności (jaką ja mam) i niewie czy coś Cię zje czy nie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi