lenin Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 GML if distance_to_object(object)=10 && object.speed>0 Mam taki kod i po uruchomieniu gierki wyskakuje mi error : unknown variable speed. <_< Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 masz taki obiekt "object" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 GML if instance_exists(object) { if distance_to_object(object)=10 && object.speed>0 } załatwi problem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 No oczywiście że mam. Problemem jest to speed.... :/ Edit: THX Gnysek poszło:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jeżeli obiektu nie ma na planszy, to wywali error. Druga przyczyna - są dwa rózne obiekty o tej nazwie, lub sprite/room/background etc. o tej samej nazwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi