bartekozaur Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam. Mam mam taki problem. Nie wiem jak zrobic żeby jak health=0 to np na 5 sekund niemożna się poruszac obiektem hero.A jak minom te 5 sekund to health=100 i można się tera poruszac. :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 CREATE: GML moznaisc = true; STEP: GML if (health<=0) && (alarm[0]==-1) { alarm[0]=room_speed*5; moznaisc=false; } if (moznaisc) { //kod chodzenia } ALARM 0: GML moznaisc = true; health = 100; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 CREATE: chodzienie = true STEP: if (health = 0) {chodzenie = false; alarm[0] = 5*room_speed} ALARM chodzenie = true health = 100 UP byleś szybszy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Coś mi niedziała. :( :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zapomniałem ustawić z powrotem życia na 100. Poprawiłem i zrobiłem trochę bardziej czytelne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 ok. tera jest dobrze Ale ciągle mogę chodzic obiectem hero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 widocznie nie daleś kodu chozenia w to miejsce: GML if (moznaisc) { //kod chodzenia } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nadal nic może będzie lepiej jak wy to wstawicie >>>>> :krider: <<<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 if (health<=0) && (alarm[0]==-1) { alarm[0]=room_speed*5; moznaisc=false; } if (moznaisc) {if (moznaisc) { //kod chodzenia } //kod chodzenia } HAHAHAHAH rotfl roku omg XD naprawdę nie wiesz co to KOD CHODZENIA? GML if (moznaisc) { if keyboard_check_pressed(vk_left)x-=24 if keyboard_check_pressed(vk_right) x+=24 if keyboard_check_pressed(vk_up)y-=24 if keyboard_check_pressed(vk_down) y+=24 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 HAHAHAHAH rotfl roku omg XD naprawdę nie wiesz co to KOD CHODZENIA? GML if (moznaisc) { if keyboard_check_pressed(vk_left)x-=24 if keyboard_check_pressed(vk_right) x+=24 if keyboard_check_pressed(vk_up)y-=24 if keyboard_check_pressed(vk_down) y+=24 } No przecież to mam wpisane :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nie, nie masz, wierz mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 https://gmclan.org/up3636_11_viking_Walk.html Masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 https://gmclan.org/up3636_11_viking_Walk.html Masz Wyskakuje błąd :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 OMG a ty coś zaś wymyślił. bartekozaur wstaw ten mój kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 U mnie wyskakuje że zjadło } wstaw tam na końcu znaczek "}" EDIT: Wtf? if (moznaisc) { if (moznaisc) { if keyboard_check_pressed(vk_left) x-=24 if keyboard_check_pressed(vk_right) x+=24 if keyboard_check_pressed(vk_up) y-=24 if keyboard_check_pressed(vk_down) y+=24 } } czemu jest 2x warunek moznaisc? powinno byc tak: if (moznaisc) { if keyboard_check_pressed(vk_left) x-=24 if keyboard_check_pressed(vk_right) x+=24 if keyboard_check_pressed(vk_up) y-=24 if keyboard_check_pressed(vk_down) y+=24 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 sorki moglo mi sie skasowac ( } ) a tych warunkow to on mial kilka po dwa i nie skasowalem wszytskich ale po za tym to powinno byc ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi