Ziom666 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Robie zycia dla potworów za pomocą zmiennych global. Jak moge zrobić żeby wartość zmiennej wyświetlała się w okreslonym miejscu? (tAK jak draw health) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 draw_text(16,16,"Zycie 1: "+string(global.zycie1)); Analogicznie druga zmienna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Wartości życia na globalach dla potworów to głupota ja bym już to zmienił. a wyświetlanie draw_text(x,y,"HP: "+string(zmienna)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziom666 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Wartości życia na globalach dla potworów to głupota ja bym już to zmienił. a wyświetlanie draw_text(x,y,"HP: "+string(zmienna)); Czyli co powinienem zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 zrobić normalne zmienne ? lokalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 GML zmienna=x; // Zmienna lokalna ( używana może być tylko za pomocą obiektu po stworzeniu) global.zmienna=x; // Zmienna globalna ( używana jest w całej grze od stworzenia tej zmiennej globalnej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziom666 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ok, ale jak robie warunek co do zmiennej to nie działa. Mimo ze normalnie spelnia sie zmienna. Czyli jak mam teraz zrobic? Jak mam zmienna zycie to zycie-=10; czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi