Solmis Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 @up: To "podpowiadanie" jest w devie, jeśli się nie mylę... Taka żarówka i "Did You Know", chyba że mi się pomyliło... ;F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Tak, pomyliło Ci się, chodzi o coś zupełnie innego - o podpowiedzi kodu podczas jego pisania. W ogóle korzystałeś z Code::Blocks? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 @up: Korzystałem, ale bardzo mało... ;) I zazwyczaj nie zwracam uwagi na takie szczegóły. A podpowiedzi w kodzie są też w Devie... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 lol A dla mnie cb to IDE jak każde inne.. Normalnie używam Visuala.. ale dev jest doskonały jak pisze na szybko algorytmy czy proste programy do szkoły.. Szkoda mi nawet vc fatygować na ~200 lini kodu.. Jak duże program Visual , coś na szybko dev.. cb mam od roku a używam może raz na miesiąc.. Każdy lubi co innego i przy swoim pozostanie a to jakie IDE to mało ważne byle pasowało.. Programy można i nawet w notatniku pisać ;] Dev to shit, już codeblocks jest łatwiejszy, chociażby te "podpowiadanie" ;D Btw. W obecnej wersji CodeBlocksa łatwiej pisać DLLe łatwiej pisać DLL... no to doskonały argument bo napisanie dll to istny horror a jeżeli dev Ci sprawia problemy i nie potrafisz sobie z nim poradzić no to cóż... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 łatwiej pisać DLL... no to doskonały argument bo napisanie dll to istny horror a jeżeli dev Ci sprawia problemy i nie potrafisz sobie z nim poradzić no to cóż... ;] Chodzi o to że do pisania DLLi polecany był Dev, teraz w C::B można dosłownie przepisać kod ( w poprzedniej wersji nie kompilowała się jedna z funkcji :P ) Btw. Też pisałem w Devie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Ja nie wiem czego sie czepiacie deva - to dobre IDE. Mowicie, ze dev jest dla hardcorowcow, a ja przy kilkudziesieciu tysiacach linii kodu xenona nie musze narzekac na zadne bledy, brak wygody czy wolna kompilacje. Dev jest tak samo dobre jak kazde inne IDE -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 @up: Polać mu! ;f Ja też bardzo często korzystam z Deva. :P BTW. Może zakończmy tą "kłótnię"? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Nom, tak to tak jak z Klik & Play, który jest przecież tak samo dobrym i potężnym narzędziem jak Game Maker. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi