Jaklub Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Tytuł: Gravtroter Gatunek: platformówka Opis: Pewnego razu był sobie... Tu nie ma żadnej fabuły. Jest maszynka, która może zmieniać grawitację, diamenty rozmieszczone po planszach i portal, do którego trzeba się dostać. To, co wyróżnia to coś, to strzałki zmieniające grawitację działka na gąsienicach - hop i kamera wykonuje stosowny obrót, a bohater np. chodzi po suficie. Spacja - strzał. W czerwone strzałki trzeba wchodzić, w niebieskie - strzelać. Gra powinna działać na Viście. Download: -> tutaj <- Rozmiar pliku: 2,83mb Autorzy: Programowanie: Jaklub Fabuła: Jaklub (pomysł Tymona) Grafika: Jaklub + teksturka z jakiejś gry + parę fotek z internetu Muzyka: booting z GameCube-a, Tetris na Segę Mega Drive Screeny: drugi screen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Fajna, sympatyczna gierka dlatego też i 4+/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Fajowe :D 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nice, ale zajeżdża Inversem Tymona :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Może być ;] 3.5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Fajne, sympatyczne. 4+/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ciekawy pomysł. 4/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nice, ale zajeżdża Inversem Tymona Nom, ale to moje coś jest jeszcze żywe jako projekt. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zajefajne (żeby się nie wyrazić inaczej) :P Bardzo fajny pomysł, grafika brzydka, ale liczy się grywalność :P W następnych wersjach zrób tak, żeby się też tło obracało :P Ocena: 4+/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Jak zawsze od Jakluba bardzo grywalna gierka. Ale z trzecią planszą to troszkę żeś przesadził. Chociaż z drugiej strony... Prawie hugo =) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 W następnych wersjach zrób tak, żeby się też tło obracało Właśnie chodziło mi o to, że tło miało być nieruchome. Próbowałem odwzorować klimat starych, psychodelicznych gierek z Net Yaroze (a efekt po przejściu levelu jest najlepszym przykładem). I thx za dobre opinie. Ale dajcie jakieś sugestie. PS. Powinno się ukazać jeszcze jedno demo, później pełna wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 jakieś sugestie. Zmień grafikę, bo wali po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dobra dobra dobra gra :]] 3.5/5 dla Ciebie:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 4/5 :) Lifes się inaczej pisze :) > Lives :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Gameplay : 4 Grafika : 2 Muzyka : 2 Oryginalność : 4 Średnia - 3 @Down: grafika 4/5 mogło być lepiej! muahahahahahahaahahahhahahahaahhaahahahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 CHURAAA!!! nareszcie porządna gra! =) i to jak porządna! na wstępie mówię że masz 6/5 miałem taki sam pomysł na grę (z tym kręceniem się ekranu) ale mnie wyprzedziłeś. grafika 4/5 mogło być lepiej! grywalność 6/6 muzyka 4/5 Pozdro! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Fajna gierka. Daję 4/5 -Dodaj jakichś przeciwników... -Dodaj, że musimy jakiś % diamentów zdobyć, aby iść dalej... -Zmień głównego bohatera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Super 4/5 Super 4/5 Edit: Lollus fajna sygnaturka he he :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dobra gierka, bardzo grywalna i wogóle :) 4/5 To, że tło się nie obraca jest bardzo dobre. Z Twoimi umiejętnościami, zabrałbym sie za jakiś porządny projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Aghh! Teraz idź do Goździkowej i weź od niej etopiryne. Gierka eXtra (tak jak GeoStomp) ale strasznie dynia boli po niej. A i czy ten bohater to kulka z showballa na wózku inwalidzkim? 4+++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A i czy ten bohater to kulka z showballa na wózku inwalidzkim? Nie, to miało być działko z gąsienicami jak w czołgu, ale nie wyszło. W grze już wstawiłem nową grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Teraz dorób edytor i zmień te tła! (game cube,dreamcast itp.) bo walą po oczach :P Gra ogólnie rox, teraz tylko zrobić taką grę, z możliwością multiplayer :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Gierka mi się bardzo podoba :D Zawsze z czegoś prostego umiesz zrobić dobrą grę :D Daj maxxx :D xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 O grze przycichło, ale nie zapomniałem o niej. Przed drugim (ostatnim) demkiem, zarzucę kolejnymi screenami. Czwarty level - przed i po zmianach graficznych. Zielony czołg potrafi niszczyć mury. Pływający czołg. LOL Komentujcie screeny, chcę wiedzieć, co o nich myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Trawka i ziemia na trzecim screenie są jakby od siebie oddzielone. Poza tym: ładnie zupgrade'owałeś czołgi (czyt. ulepszyłeś graficzki czołgów ode mnie). Fajnie teraz wyglądają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Kawał dobrej roboty! Gra może nie jest bardzo skomplikowana, ale bardzo pomysłowa (chociaż część pomysłów zaczerpniętych jest chyba z Inversa... ;p). Gra na razie zasługuje na 4/5... Jak skończysz tą grę (z poprawioną grafą) to dam spokojnie 5/5. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (chociaż część pomysłów zaczerpniętych jest chyba z Inversa... ;p). Tak jest. Trawka i ziemia na trzecim screenie są jakby od siebie oddzielone. Poprawię je. Poza tym: ładnie zupgrade'owałeś czołgi (czyt. ulepszyłeś graficzki czołgów ode mnie). Fajnie teraz wyglądają Poza tym zielonym czołgiem nic nie modyfikowałem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Poza tym zielonym czołgiem nic nie modyfikowałem. Przed chwilą to zauważyłem. Wydawały mi się wcześniej jakieś inne... E: Jedna rzecz mnie ciut zdenerwowała: w 3 mapie trzeba znaleźć klucz, żeby go zdobyć trzeba uważać na strzałki grawitacji, tylko, że one są w kształcie kwadratu, więc trzeba trochę się namęczyć, żeby przeskoczyć je (bo jeśli nie, to spadamy na kolce). A tak to gra jest na [4/5] / [5] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 E: Jedna rzecz mnie ciut zdenerwowała: w 3 mapie trzeba znaleźć klucz, żeby go zdobyć trzeba uważać na strzałki grawitacji, tylko, że one są w kształcie kwadratu, więc trzeba trochę się namęczyć, żeby przeskoczyć je (bo jeśli nie, to spadamy na kolce). Nikt nie mówił, że gra będzie łatwa. Ale mogę przerobić ten level. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 To może zrób różne kształty strzałek... np. półkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi