Yoda Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Bo jest brzydka. loopowanie - powtarzanie. Widać jak się ciągle powtarzają backgroundy ( bo są źle dopasowane ), przez co na trawie, nie dość żę jest płaska, widać takie hmm "plamy"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Solmis ty myslisz ze kox jestes. Jestes baardzo dziwny wszystkich komentujesz ze zle robią, a sam g***o umiesz. Zdziwiłbyś się... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To jest g**no - tyle mam do powiedzenia. Równie dobrze możnaby zrobić coś takiego w GM-ie bez większego wysiłku - parę płaskich teksturek i efekt prawie ten sam. Płaskie. Gdyby poprawić drzewa, trawę i dodać jakieś efekty, mogłoby być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Świetne :P Eco są świetne!!! Pisałem, że to nie wiem co, ale odwołuję tamto zdanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Yoda moze dzis przerobie tą trawkę ale odcienia nie zmienie. Jaklub w gmie zrobisz cos takiego z fpsem 10/30 a tam masz 30/30 a po drugie są pagórki. Solmis widzialem screeny z niektórych twych gier, wole nie komentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jaklub w gmie zrobisz cos takiego z fpsem 10/30 a tam masz 30/30 a po drugie są pagórki. Przy dobrym kodzie też można uzyskać 30/30, a pagórki to kombinowanie z poligonami. Czyli da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To dopiero początek wiec nie licz ze to bedzie piekne. Z czasem bedzie wszystko się zmieniało na fajniejsze i realistyczniejsze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No to dobrze, pracuj, zarzucaj screenami co jakiś czas. I popracuj nad drzewami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jaklub w gmie zrobisz cos takiego z fpsem 10/30 a tam masz 30/30 a po drugie są pagórki.Na jakiej podstawie tak rozumujesz? Próbowałeś zrobić coś takiego w Gmie? :rolleyes: Zapewniam, że bez problemu można uzyskać taki sam efekt bez spadku FPSów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @UP: Dla przykładu, Xenon. btw. miałem na myśli to, ze w Xenonie są te wszystkie opcje i nie tylko przy minimalnym spadku FPS. Więc Yayaa się mylą ;'< Edit: "To dopiero początek wiec nie licz ze to bedzie piekne. Z czasem bedzie wszystko się zmieniało na fajniejsze i realistyczniejsze. Pozdro" To My czekamy na te fajniejsze, realistyczniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ale chcialem stworzyć coś na samym kodzie. Jak narazie mi sie udaje. GM już od dawna mnie nie interesuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Oj tam zaraz Xenon. =p Wystarczy użyć podstawowych GMowych funkcji obsługujących 3D. Lord Vayaa: Nie rozumiem, dlaczego tak boisz się wstawić modele. Z tego, co się orientuję, Blitz Basic jest sporo wydajniejszy od GMa, więc nic nie będzie muliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak to sie boje wstawiac modele przeciez te drzewa to są modele. A teren moze być. Nie musze go przerobić na model. A w takim modelu terenowym jest pełno poly. A jak bedzie kilka tysiecy poly to troszke zamuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Solmis widzialem screeny z niektórych twych gier, wole nie komentować. Lepsze od twojego klona tibii, którym się tak jarałeś. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nowe zdjecie http://img381.imageshack.us/my.php?image=gierca9mv1.png Dzis bedzie dodana sciezka bo tak dziwnie wygląda. Może jakies krzaki dzis wsadze. Model domku mój, obteksturowanie bedzie poprawiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ten dom coś wygląda jakby był połamany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jak już mówiłem, domek nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Domek hu*owy, ale reszta nawet może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Troche chatke poprawiłem lepiej obteksturowałem, wlasnie robie sciezki na ziemie pozdro. Screen -> http://img528.imageshack.us/my.php?image=gierca10ow1.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie najlepiej to wygląda ;x powiem szczerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 No cuż widocznie mamy różne gusty, ale i tak w przyszlosci ci sie spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ustaw jeszcze antyaliasing... ;V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ten domek jest do kitu pracuje nad porządnym żeby ladnie wyglądało. http://img515.imageshack.us/my.php?image=model1hf5.png To foto modelu, chociaz jeszcze musze dopracować bo to z tyłu jest brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Yoda moze dzis przerobie tą trawkę ale odcienia nie zmienie. Jaklub w gmie zrobisz cos takiego z fpsem 10/30 a tam masz 30/30 a po drugie są pagórki. Solmis widzialem screeny z niektórych twych gier, wole nie komentować. mi tam spokojnie idzie na 30 a mam taki room zagracony lekko w 3d z gm,nie wierzycie spytajcie psichixa w sumie po dobrej optymalizacji to w gm idzie na 30 bez dlla dobrze,że robisz sam zobaczymy co to będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Uwaga uwaga! Dziewczyny piszczą z zawchytu nadchodzi nowy screen! Oto i on: http://img253.imageshack.us/my.php?image=gierca11af4.png Ptaszek sobie lata x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 1. Za mało tej trawy. 2. I znowu popieram Yode.... loop tekstury trawy. 3. "w GM'ie zrobisz takie coś 10fps" Zrób - pogadamy... 4. Zbyt pusto tu. 5. Ten domek na ostatnim screenie - coś ci nie wyszedł..... jakby.... wygięty? połamany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tu masz coś podobnego, tylko lepsze: http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=997 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Solmis tam jest tylko lepsze jest to że są drogi, i ladny model domu, reszte lepszą mam ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 reszte lepszą mam ja Jakiś ty skromny =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi